Publicat: 16 Mai, 2019 - 15:44
Share

Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a participat joi, 16 mai, la deschiderea celei de-a XII-a ediții a Forumului Economic de la Astana, Kazakhstan, eveniment care beneficiază de prezența unor experți internaționali de top în domeniul afacerilor, reuniți pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă economia mondială.

 

Președintele CCIR, dl Mihai Daraban, a avut întrevederi, la sediul Ambasadei României în Kazakhstan, cu oficiali ai guvernului kazah, dl. Magzum Mârgazaliyev – vice-ministru, Ministerul Energiei și dl. Roman Vassilenko – vice-ministru, Ministerul de Externe, în vederea identificării soluțiilor optime în ceea ce privește facilitarea accesului oamenilor de afaceri români și kazahi pe cele două piețe de desfacere.

 

„Sunt deosebit de încântat să constat că există un interes real al guvernului kazah pentru consolidarea legăturilor economice existente, prin intermediul Comisiei mixte interguvernamentale care se reunește anual pentru a discuta și a identifica oportunitățile de consolidare a cooperării bilaterale. Companiile românești care activează în domenii legate de petrol și gaze sunt extrem de interesate să furnizeze echipamente specializate în Kazakhstan și să identifice potențialii parteneri pentru un joint-venture durabil”, a declarat dl. Mihai Daraban, președintele CCIR.

 

Misiunea economică a CCIR în Asia Centrală este sprijinită de Ambasada României, prin implicarea directă a E.S. dl Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazakhstan, acreditat și pentru Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză, un susținător activ al dezvoltării cooperării acestor state cu Uniunea Europeană.

În cadrul Forumului Economic, președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, va susține un discurs referitor la importanța cooperării dintre camerele de comerț naționale în vederea creșterii volumului schimburilor comerciale.

 

Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României desfășoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală. Participarea la Forumul Economic de la Astana - Kazakhstan va reprezenta punctul final al acestei misiuni economice, după vizitele întreprinse în Republica Kârgâzstan și Republica Tadjikistan.