27 septembrie 2022

Misiunile modulului naţional de stins incendii continuă în Franţa

Huge wildfires are ravaging South of France, around the chic tourist resort of Saint-Tropez forcing thousands people to leave their homes. 16 Aug 2021,Image: 627354857, License: Rights-managed, Restrictions: ONLY Australia, Canada, Croatia, Denmark, Egypt, Greece, India, Ireland, Israel, Italy, Japan, Jordan, Lebanon, Lithuania, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Qatar, Romania, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Taiwan, Thailand, Turkey, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United States, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu ora 08.00, modulul execută operaţiuni de stingere în estul localităţii Belin-Beliet, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă.

În zona menţionată, intervin 37 de pompieri care încadrează cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 l şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Totodată, pentru identificarea zonelor cu pericol şi organizarea optimă a misiunilor de răspuns, a fost utilizată şi drona aflată în dotarea echipajelor de intervenţie, care facilitează efectuarea recunoaşterilor din aer.

Misiunile executate în teren de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente.

Eforturile pompierilor militari români sunt susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă.

* Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Sursa foto digi24