10 august 2022

Misterioasa poveste RASHLSMON şi spectacolul biografic MAME, în acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În weekendul 25-26 septembrie 2021, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” poţi viziona RASHLSMON, un spectacol exotic construit după nuvelele pline de mister ale dramaturgului japonez Ryunosuke Akutagawa, şi MAME, un spectacol tulburător inspirat din trecutul actorilor din distribuţie.

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul RASHLSMON după nuvele de Ryunosuke Akutagawa, în adaptarea şi regia lui Cătălin Vasiliu.

O poveste cu iz poliţist a cărei acţiune este plasată în Japonia, RASHLSMON spune strania poveste a unei crime şi a procesului ce i-a urmat. Un samurai a fost ucis, dar este greu de spus cine e făptaşul pentru că nici o mărturie nu seamănă cu cealaltă. Cine a ucis samuraiul? Să fi fost nefericita lui soţie? Să fi fost tâlharul care îi dorea nevasta? Sau, poate, bătrânul care l-a găsit agonizând în pădure? Elucidarea acestui mister, deşi deloc facilă, serveşte drept pretext pentru o dezbatere interioară mult mai profundă şi oricând oportună – în complicatul puzzle de scenarii al vieţii, adevărul este relativ, el aparţine fiecăruia.

În distribuţie: Vlad VASILIU (Bătrânul), Flavia CĂLIN (Soţia), Cristian GHEORGHE (Tajomaru), Dan CĂPĂŢÂNĂ (Budistul), Vlad AJDER (Soţul), Elena ANGHEL (Şamanul) şi Mihai PĂUN (Hoţul).

Spectacolul regizat de Cătălin Vasiliu a avut premiera în iunie 2021. Decorul şi costumele spectaculoase poartă semnătura artistului plastic Daniel Divrician. Muzica originală este creaţia lui Costas Ivanov. Coregrafia elaborată a fost coordonată de Elena Anghel.

Spectacolul RASHLSMON durează o oră şi un sfert şi este interzis minorilor cu vârsta sub 14 ani.

Duminică, 26 septembrie 2021, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul biografic MAME, în regia lui Cristian Ban şi scenografia Iuliei Gherghescu.

MAME este o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală.

Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul mama.

În distribuţie: Svetlana FRIPTU (Mama lui Radu), Radu HORGHIDAN (Radu), Ana Maria CIUCANU (Mama lui Ionuţ), Ionuţ MOLDOVEANU (Ionuţ), Elena ANGHEL (Mama lui Ştefan), Ştefan FORIR (Ştefan), Oana MOGOŞ (Mama lui Răzvan) şi Răzvan CLOPOŢEL (Răzvan).

MAME a avut premiera în ianuarie 2020. Spectacolul i-a adus lui Cristian Ban o nominalizare la Premiul UNITER pentru cea mai bună regie la Gala Premiilor UNITER 2021.

Spectacolul durează o oră şi jumătate şi este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 12 ani.

Biletele la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacole în condiţii de siguranţă sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare: Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA, gradul de ocupare este de 70% din capacitatea normală, locurile sunt distanţate, iar triajul epidemiologic, purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de ceilalţi sunt obligatorii pentru public şi pentru personalul de sală.