20 octombrie 2021

„Miting anti-sărăcie, la Ministerul Tineretului şi Sportului”

Man Holding Two Coin Stacks To Compare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Miercuri, 12 mai 2021, Sindicatul Naţional Sport şi Tineret organizează un miting de protest în faţa Ministerului Tineretului şi Sportului, din strada Vasile Conta nr.16, sector 2, Bucureşti, începând cu ora 12.00.

SNST continuă astfel seria acţiunilor de protest, având în vedere faptul că în continuare pare imposibilă identificarea unor soluţii pentru problemele din Sport şi Tineret, probleme semnalate de organizaţia noastră dar care nu au fost considerate importante de conducerea MTS, care refuză dialogul social, ermetizează procesul decizional şi îşi ascunde incompetenţa în spatele uşilor închise.

Cerem Ministrului Tineretului şi Sportului să se implice de urgenţă în rezolvarea următoarelor priorităţi:
• repartizarea bugetului către structurile subordonate şi către federaţii pe baza unor criterii clare şi obiective;
• alocare de buget pentru premierea sportivilor, antrenorilor şi colectivelor tehnice;
• măsuri şi demersuri pentru eliminarea inechităţile salariale;
• deblocarea posturilor vacante;
• transparenţă privind descentralizarea;
• siguranţa locurilor de muncă – îmbunătăţirea condiţiilor de muncă;
• dialog social real şi corect.

Acest management arogant şi netransparent trebuie să înceteze! Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiştii din federaţiile sportive sau din structurile subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de un grup restrâns de persoane din minister au generat un blocaj fără precedent în Sport şi Tineret.

Proiectul descentralizării unităţilor din subordinea MTS continuă într-un mod total netransparent ceea ce face ca totul să arate ca un proiect ascuns, să semene cu o adevărată lovitură imobiliară, fără a se ţine cont de siguranţa locurilor de muncă, singura prioritate fiind interesele patrimoniale.

Toate demersurile sindicale orientate în direcţia corectării situaţiilor cu care ne confruntăm sunt imposibile din cauza blocării dialogului social de către conducerea ministerului şi nu putem avansa nici în ceea ce priveşte eliminarea inechităţilor salariale existente în domeniul cu cele mai mici venituri din sistemul bugetar romanesc.

MTS îşi doreşte performanţă în Sport şi Tineret, dar umileşte toate categoriile angrenate în aceste domenii de activitate: sportivi, tineri, antrenori şi personalul suport. Excelenţa şi recordurile nu se obţin fără condiţii minime de pregătire şi cu oameni care nu îşi pot asigura traiul zilnic!

Acţiunile SNST vor continua până la soluţionarea revendicărilor! Protestăm faţă de superficialitatea, dezinteresul şi lipsa de respect pentru propriul personal dar in general pentru domeniul Sport şi Tineret, manifestate de actuala conducere a MTS! Nu acceptăm tergiversările, cerem soluţii pentru problemele grave din sistem şi atragem atenţia că Sportul şi Tineretul din România se zbat într-o sărăcie absolută, deşi se pretind performanţe de top!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
www.sindicatmts.ro
office@sindicatmts.ro
snst.contact@yahoo.com