Publicat: 11 Mai, 2013 - 11:15

Aeroclubul României, împreună cu Şcoala Superioara de Aviaţie Civilă va organiza sâmbătă 11 mai 2013, începând cu ora 10.00, un miting aviatic la Aeroclubul Teritorial “Gheorghe Bănciulescu” Ploieşti – Aerodrom Strejnic.

 Programul de zbor va avea durata de aproximativ doua ore si va include acrobatie aeriana cu avioane si planoare, zboruri cu aeronave ultrausoare motorizate, balon cu aer cald, salturi cu parasuta, demonstratii de aeromodele.

De asemenea, va fi organizata expozitie statica de aeronave.

 La eveniment vor participa: formatia de inalta acrobatie a Aeroclubului Romaniei „Hawks of Romania”, care va evolua pe avioane Extra 300 L, formatia de avioane Zlin 142 “Vulturii Tricolori”, formatia de avioane IAK 52 „Iacarii Acrobati”, precum si componenti ai loturilor nationale de planorism si parasutism.

Invitat special: Jurgis Kairys, multiplu campion modial de acrobatie aeriana.

 Accesul publicului va fi liber.

 Aeroclubul Romaniei, institutie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, are 17 aerodroame teritoriale in intreaga tara, este unitate de pregatire si perfectionare a personalului aeronautic civil, precum si structura sportiva de performanta cu profil aeronautic. De asemenea, este organizatie reparatii si intretinere pentru anumite categorii de aeronave si organizatie de pregatire autorizata pentru obţinerea unor categorii de calificari aeronautice, avand si atributiuni in domeniul certificarii / autorizarii anumitor categorii de tehnica aeronautica.