Publicat: 16 Septembrie, 2018 - 14:38
Share
Paguba produsă de modificările cerute de Iohannis ar fi de miliarde de dolari în următorii 20 de ani.

Câteva sute de persoane participă, duminică, la un miting în parcul Izvor din Capitală, pentru a cere votarea legii Offshore deoarece, spun ei, demersul i-ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor sale, în caz contrar, paguba ar fi de miliarde de dolari în următorii 20 de ani.

„În primul rând, nu e protest, e un miting de sprijinire a intereselor României. Ne-am strâns să spunem ca de resursele României trebuie să profite, în primul rând, românii. Am venit aici să susținem Parlamentul în activitatea sa de legiferare și să cerem reprezentanților noștri din Parlament să apere interesele celor care i-au trimis acolo. După calculele făcute în media, paguba ar putea fi între 20 și 40 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, în situația în care legea offshore va fi asemănătoare cu cea semnată în Senat în februarie 2018. La Camera Deputaților s-a adoptat o varianta mai buna a unei legi proaste, pentru că legea nu ar trebui să excepteze în niciun fel nicio reglementare aflată în vigoare în acest moment. (...) Aceste legi, dacă vor fi aplicate corect, ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor”, a declarat avocatul Dan Chitic, organizatorul mitingului.

La manifestare a participat și fostul europarlamentar Adrian Severin, care a avut și el un mesaj de apărare a resurselor țării. 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: