Publicat: 24 Aprilie, 2015 - 23:30
Evenimentul de duminică 26 aprilie, ora 10:00, este dedicat aeronavelor ultrauşoare motorizate

Aeroclubul României, invită comunitatea de piloţi şi deţinători de aeronave ultrauşoare motorizate din România la un FLY IN dedicat pasiunii comune: aviaţia şi zborul cu aeronave ultrauşoare.
Prin acest eveniment Aeroclubul României dorește să contribuie la consolidarea unităţii în comunitatea pasionaţilor de aeronave ultrauşoare din România, la creşterea nivelului de siguranţă în care se desfăşoară activităţile de zbor cu aeronave din această categorie, la protejarea drepturilor comunităţii, precum şi la dezvoltarea activităţilor cu aeronave ultrauşoare motorizate.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 aprilie, la Aeroclubul Teritorial Ploieşti - Aerodrom Strejnic, şi va include:
- Concurs de precizia aterizării 
- Seminarii de legislaţie şi siguranţa zborului 
- Socializare 
Facilităţile de aerodrom vor fi gratuite pentru participanţi pe perioada evenimentului.

Evenimentul se închide în data de 26 aprilie cu un Miting Aviatic, organizat de Aeroclubul Romaniei, care va începe la ora 10.00. Programul de zbor va include acrobaţie aeriană cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, balon cu aer cald, salturi cu paraşuta.
Acest Miting Aviatic va fi primul eveniment din anul 2015 la care va participa "Hawks of Romania", formaţia de înaltă acrobaţie aeriană a Aeroclubului României, care ne va încânta cu zborul acrobatic în formaţie.
Accesul publicului va fi liber.

Cupa „Ploieşti Fly In 2015”

Pe lângă concursul de aterizare de precizie la punct fix cu aeronave ultrauşoare, vor avea loc timp de trei zile workshopuri destinate participanţilor.
Conform regulamentului Cupei „Ploieşti Fly In 2015”, scopul competiţiei este de a ridica nivelul de pregătire, în regim de concurs, a piloţilor de aeronave ultrauşoare motorizate clasele avion şi motodeltaplan.
La competiţie vor putea lua parte salariaţi şi sportivi legitimaţi ai Aeroclubului României, alţi piloţi de aeronave ultrauşoare motorizate cu tehnică proprie, precum şi sportivii legitimaţi, membri ai loturilor judeţene ale Aeroclubului României.
Facilitățile de la aerodrom sunt gratuite pe perioada evenimentului.

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 17 aerodroame teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal şi tehnică aeronautică.

Mitinguri aeriene in Romania – 2015:

Fly-In Ploiesti – 24-26 Aprilie – Aerodrom Strejnic, Ploiesti

Antrenament Iacarii Acrobati – 1 Mai – Aerodrom Banesti, Prahova

BOBAS 2015 – 6 Iunie – Baza Aeriana Bobocu, Buzau

BIAS 2015 – 20 Iunie – Aeroportul Baneasa, Bucuresti

Drobeta Fly-In – 27 Iunie – Aerodrom Drobeta, Mehedinti

Aeromania 2015 – 4 iulie – Aeroport Tuzla, Constanta

EAAC 2015 (Campionatul European de Acrobatie) – 22 Iulie-1 August – Aeroclubul Deva

 

Localizare: 

Geolocation is 44.9256991, 25.9608127