17 septembrie 2021

Mitinguri ale oponenților vaccinării obligatorii au avut loc la Atena, Salonic și Patras

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În seara zilei de 28 iulie au avut loc mitinguri masive ale oponenților vaccinării forțate la Atena, Salonic și la Patras. În Capitala Greciei, aproximativ 2000 de persoane s-au adunat în piața centrală Syntagma din fața parlamentului.

Mitingul de la Syntagma s-a desfășurat calm, fără incidente. Poliția era în echipament complet, căști, scuturi din plastic și măști de gaze, potrivit presei locale. Unii dintre aceștia țineau gata de uz rezervoare de gaze lacrimogene, dar echipamentele nu au fost utilizate. „Totul a început din momentul în care am introdus numerele fiscale și de securitate socială individuale, toți oamenii au primit deja un dosar. Nu vrem sa ne vaccinam si nu agream ceva similar cu sistemul de credite sociale”, a spus unul dintre vorbitori.

În orașul Salonic, principala metropola din nordul Greciei si al doilea ca mărime din țara, la Turnul Alb, simbol turistic emblematic al orașului, a avut loc o demonstrație sub sloganul „Nici o vaccinare obligatorie împotriva COVID-19”. Participanții la demonstrație au strigat lozinci împotriva măsurilor restrictive luate de Atena, precum și împotriva vaccinării copiilor.

Oponenții vaccinărilor au organizat un nou miting în orașul port Patras, al treilea ca mărime după Atena și Salonic. Potrivit portalului de știri newsit.gr, aproximativ 20 de protestatari care au protestat împotriva măsurilor restrictive au intrat în biserica Sf. Andrei în timpul marșului și au cântat un acatist.

Conform modificării legislației adoptate de Parlamentul elen, vaccinarea este obligatorie pentru toți angajații structurilor publice și private de asistență socială și de îngrijire a sănătății, termenele pentru primirea primei doze de vaccin sunt stabilite la 16 august și, respectiv, la 1 septembrie. S-a anunțat că cei care nu se vaccinează pot fi suspendați de la muncă fără a fi plătiți pentru această perioadă.
Redactor Ciprian Pop