Publicat: 24 Mai, 2018 - 12:33
Share

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) participă în calitate de expozant la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în perioada 30 mai – 3 iunie 2018, la Romexpo. 

La standul muzeului aflat în Pavilionul B2, se găsesc peste 70 de titluri ale publicaţiilor proprii precum anuare, cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecție sau de expoziție.

Printre noutățile editoriale cu care se prezintă muzeul la Bookfest în acest an, se numără cataloagele de colecție Biserici și mănăstiri din România (din seria Imago Romaniae), Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României (2017), Catalogul colecției de cahle și ceramică decorativă din Muzeul Național de Istorie a României, Glorie și artă, vol. I – Medalii și decorații britanice din colecția Muzeului Național de Istorie a României, Unelte și ustensile din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României - Civilizația geto-dacică (II), precum și cataloage de expoziție cum sunt Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie, Basarabia – 100 de ani de la unirea cu România, Ghidul expoziției Aurul și argintul antic al României, Mărăști, Mărășești, Oituz (1917-2017), FELIX TERRA - Istorie și artă ecleziastică în Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Sarmizegetusa – începuturile Daciei romane, Independența României. 1877 – 2017. De actualitate sunt și publicațiile Muzeul Național (volumul XXIX), Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon. Caligrafiat și miniat la mănăstirea Putna în 1502, din porunca lui Ștefan cel Mare (ediție anastatică).

Publicațiile sunt, de asemenea, accesibile atât la magazinul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, cât și online: http://shop.mnir.ro/