Publicat: 20 Ianuarie, 2018 - 12:40

Un proiect al studenţilor de la Drept UAIC care se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene din România

Până pe 15 ianuarie, tinerii interesaţi de rolul lor în Uniunea Europeană au ocazia de a se înscrie la Model European Union (MEU) Iaşi 2018, care se va desfăşura la Iaşi, în perioada 14-18 martie, în organizarea Asociaţiei Studenţilor la Drept de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (ASD-UAIC Iaşi).

Membrii Asociaţiei sunt deosebit de onoraţi de faptul că evenimentul se va desfăşura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene din România.

Model European Union Iaşi este singurul eveniment de acest gen din ţară care simulează procedura legislativă a UE şi în cadrul căruia tinerii pot învăţa în mod direct structura instituţională a Uniunii Europene prin simularea activităţii de ministru in Consiliul Uniunii Europene sau de membru al Parlamentului European.

Ajuns la a doua ediţie, MEU Iaşi 2018 continuă tradiţia acestui proiect iniţiat în 2017, prin crearea unui cadru optim pentru simularea procesului decizional al instituţiilor Uniunii Europene, într-un context internaţional multicultural, fiind totodată cea mai completă si complexă iniţiativă de acest gen din România. 

Limba de desfăşurare a proiectului este engleza, astfel că MEU Iaşi 2018 le oferă participanţilor oportunitatea de a a-şi dezvolta şi abilităţile personale, pe lângă cele profesionale, într-un cadru multinaţional şi multicultural. 

"Înaltul Patronaj acordat de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, reprezinţă, pe lângă garanţia seriozităţii unui eveniment de talie internaţională, aprecierea eforturilor depuse de echipa de organizare" afirmă Georgiana Creţu, unul dintre coordonatorii MEU Iaşi 2018. "Susţinerea Reprezentanţei Comisiei Europene în România certifică încă o dată faptul că tinerii au şi vor avea mereu un rol major în UE şi în viitorul UE. Interesul ridicat pe care tinerii îl prezintă pentru dimensiunea europeană a simulări ne oferă încredere că munca depusă de echipa de organizare este valorificată aşa cum trebuie", subliniază Georgiana Creţu.

"Mijlocul principal de realizare a agendei Uniunii îl reprezintă comunicarea în materia subiectelor de preocupare generală la nivelul UE şi în facilitarea interacţiunilor interculturale şi a înţelegerii reciproce, chiar dincolo de graniţele Uniunii. Suntem onoraţi de interesul, colaborarea si implicarea instituţiilor de profil si a profesioniştilor în domeniu în organizarea ediţiei de anul acesta a MEU Iaşi", afirmă şi Bogdan-Alexandru Petrescu, celălalt coordonator MEU Iaşi 2018

Proiectul îşi propune să reunească tineri din toate colţurile lumii, într-un cadru organizat conform structurii instituţionale a Uniunii Europene în materia actului de legiferare, pentru a oferi acestora experienţa activităţii de ministru în Consiliul Uniunii Europene sau membru al Parlamentului European prin dezvoltarea practică a aptitudinilor specifice acestora, promovând practica valorilor europene şi însuşirea elementelor de dialog structurat ca mijloc de soluţionare şi dezbatere a iniţiativelor şi problematicilor în societate.

Georgiana Creţu, Coordonator MEU Iaşi 2018

 

Tag-uri Nume: