7 decembrie 2021

Modelul de top, Bella Hadid atacă curățirea etnică a Palestinei de către Israel

top model
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Hadid nu se teme: condamnă „colonizarea” și „curățirea etnică” pe care Israelulul o exercită asupra Palestinei.

Termeni duri

„Nu este vorba despre religie. Nu este vorba despre exprimarea urii față de o parte sau de cealaltă. Este vorba despre colonizarea israeliană, curățarea etnică, ocupația militară și apartheidul împotriva poporului palestinian, care se desfășoară de ani”, a spus Hadid în prima postare, care acumulează deja aproape două milioane de „like-uri” și a fost aplaudată de alte vedete, precum cântăreața SZA, actrița Tracee Ellis Ross și modelul Adut Akech.

Hadid a făcut apel și la cei care susțin că Palestina „nu este reală”, subliniind că este „foarte reală” și că „poporul palestinian este aici pentru a rămâne și a coexista, așa cum au făcut întotdeauna”. Cu toate acestea, această postare nu mai este disponibilă, tweeter și Instagram cenzurează.

Nu înseamnă a fi „antisemit”

Într-o altă postare, supermodelul a criticat persoanele care susțin mișcările pentru drepturile omului, dar ignoră Palestina și a distribuit un videoclip în care politicianul demicrat, Bernie Sanders, susține că „fiind critic fața de un guvern de dreapta în Israel nu înseamnă a fi antisemit. ”

Postările lui Hadid vin în a treia zi de lupte între forțele armate israeliene și militanții palestinieni cu sediul în Gaza.

Ciocnirile au început luni, în urma demonstrațiilor intense asupra evacuării rezidenților palestinieni din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est și a represiunilor violente ale poliției care au urmat.

Ciprian Pop