25 octombrie 2021

Modernizarea străzii Prelungirea Ghencea din Sectorul 6 va fi reluată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primarul general al Capitalei anunţă că a găsit o soluție pentru ca lucrările de modernizare a străzii Prelungirea Ghencea din Sectorul 6 să fie reluate cât de curând. Şantierul a fost abandonat în urmă cu câteva luni, atunci când conturile de investiții ale municipalității au fost blocate. Locuitorii din zonă nu mai cred în promisiunile autorităților până când nu vor vedea muncitorii din nou la treabă.

Pe șantierul Prelungirea Ghencea din Capitală de câteva luni bune bate vântul. Lucrările au fost oprite odată cu blocarea contului de investiții al municipalității. De curând, primarul Capitalei a anunțat deblocarea situației.

Cei aproximativ 20.000 de oameni care locuiesc în zonă nu mai cred în promisiuni.

Locuitorii se plâng de aglomerația infernală.

Lucrările de modernizare a străzii Prelungirea Ghencea ar trebui să fie gata în această toamnă. Greu de crezut, având în vedere că din septembrie 2019 și până în prezent, din cele trei segmente, nu a fost realizat nici măcar jumătate din primul tronson.

Noua arteră va avea aproximativ 6 km, cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare, spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Un alt mare proiect abandonat al Capitalei este Pasajul de la Doamna Ghica, în sectorul 2. Primăria Generală spune că nu mai are fonduri pentru a continua lucrările, așa că primăria de sector dă o mână de ajutor. A prevăzut 30 de milioane de lei în bugetul de anul acesta pentru a debloca situația.