18 octombrie 2021

Modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19

Landing of the passenger plane to the highway at winter evening time.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile bulgare au revizuit, la data de 27 mai 2021, condiţiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Conform noului ordin al ministrului sănătăţii, aceste măsuri se aplică în perioada 27 mai-31 iulie 2021.

Astfel, cetăţenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligaţi să prezinte alte documente, cu excepţia documentelor de călătorie (carte de identitate sau paşaport).

Cetăţenii români care sosesc din alte state decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

certificat privind finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19;

test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii. Termenele prevăzute se calculează de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv;

documentaţia specifică pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au vindecat.

Mai multe informaţii cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cetăţenii români care sosesc în Republica Bulgaria pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate şi de a respecta cu stricteţe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 şi http://sofia.mae.ro/.