26 mai 2022

Modificări în programul Teatrului „Gong” din Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu anulează temporar toate atelierele de creaţie pentru copii, dar suplimentează numărul de reprezentaţii din weekend. Astfel, spectacolul „Prinţesele Spion” în regia lui Robert Bălan va avea patru reprezentaţii şi nu trei, după cum urmează:

– vineri, 29 octombrie, de la ora 18:00

– sâmbătă, 30 octombrie, de la orele 11:00 şi 18:00

– duminică, 31 octombrie, de la ora 11:00

„Decizia suspendării atelierelor de creaţie vine ca o măsură suplimentară de siguranţă sanitară, strict la nivelul instituţiei noastre, pentru următoarele două săptămâni. De asemenea, programul Agenţiei de Bilete a fost modificat, iar accesul publicului se face doar pe bază de programare telefonică, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00. Recomandăm achiziţia biletelor exclusiv online, în limita posibilităţilor.”, a completat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Povestea din spectacolul „Prinţesele – Spion” este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în oraşele din România – distrugerea parcurilor şi a spaţiului verde – pe înţelesul celor mici. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conştiinţei civice a copiilor în domeniul ecologic. Producţia afirmă dreptul parcului de a exista şi dreptul copiilor la spaţiul verde.
Cu o folosire neaşteptată a spaţiului de joc, cu muzică ritmată şi personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prinţesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înţeleagă cât de important este un copac şi, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile.
Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Raluca Pavel, Lucia Barbu, Barbara Crişan, Raluca Răduca, Mircea Corcoveanu, Monica Baldea, Hansel Andrei, Gabriela Mitrea, Daniela Dragomir, Claudia Stuhler şi Angela Paskuy.
Textul original ce stă la baza spectacolului este scris de Elena Vlădăreanu. Scenografia spectacolului poartă semnătura Aureliei Călinescu, iar coloana sonoră aparţine muzicianului Florin Grigoraş.
Producţia Teatrului Gong se bucură, de asemenea, de contribuţia lui Coralie de Gonzaga şi a lui Silviu Naicu pentru video design şi a Barbarei Crişan pentru coregrafie. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului în sala de la etaj se face respectând limita de până la 30% din capacitatea maximă a sălii (câte 48 de locuri pe reprezentaţie, dintr-un total de 190 de locuri, capacitatea maximă a sălii). Preţul unui bilet la oricare din reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro. Accesul în sala de spectacole este permis doar pentru:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetăţenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicaţia mobilă de verificare, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă. Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile, precum şi pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepţia copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIŢII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 50% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranţă sanitară. Preţul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opţiune flexibilă, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Pentru mai multe detalii, puteţi folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.