Publicat: 2 Februarie, 2017 - 16:59
Share

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Conform modificărilor legislative, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care autovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a R. Bulgaria.

Ghișeele de plată a taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

Autoritățile bulgare au informat că plata taxei de drum se poate efectua doar cu card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu card bancar.

Până în momentul de față, pe sensul de intrare în țară, Agenția Vamală Bulgară a înființat pentru plata taxei de drumuri următoarele unități:

* P.T.F. Vidin/Calafat — o unitate;

* P.T.F. Ruse/Giurgiu — două unități;

* P.T.F. Silistra/Ostrov — o unitate;

* P.T.F. Kardam/Negru Vodă — o unitate;

* P.T.F. Duran Kulak/Vama Veche — o unitate.

Având în vedere aspectele prezentate, vă informăm că Poliția de Frontieră ține permanent legătura cu autoritățile bulgare și a dispus toate măsurile aflate în competență pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontiera și fiind utilizate la maxim infrastructura punctelor de frontiera și artele disponibile pentru efectuarea controlului la ieșirea din țară.