Publicat: 14 Octombrie, 2013 - 07:25
Share

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a cincea ediție a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, prin care vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 300.000 de lei organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Programul este unic în România prin scop și continuitate.

 „Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor a sprijinit cauzele a 6.600 de copii, iar finanțările acordate de MOL România se ridică la aproape 1,2 milioane de lei până în prezent. Noi credem că dezvoltarea afacerilor și a comunităților nu pot merge decât mână în mână, iar acest program a adus schimbări în bine în viața multor tineri și a familiilor lor. Suntem hotărâți să continuăm sprijinul și dezvoltarea acestei platforme, astfel că am introdus Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care urmează să fie acordat proiectului cu cel mai mare succes în implementare”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Organizația care va primi Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor va beneficia în următoarea ediție de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, de 20.000 de lei, și va desemna un membru al juriului. Primul Premiu va fi acordat după finalizarea proiectelor care vor fi desemnate beneficiare ale ediției 2013.

Lansarea Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor ediția 2013 a avut loc la Craiova, în cadrul unei manifestări organizate la Muzeul Olteniei, în cadrul căreia ONG–uri care au beneficiat de finanțare în edițiile precedente și-au prezentat proiectele și realizările.

Printre proiectele notabile finanțate în anii anteriori se numără activitatea de hipoterapie de la Aiud, programul Leul Curajos al Asociației Little People, destinat copiilor și adolescenților internați în centrele de oncopediatrie din țară, atelierul de olărit și cabinetul multisenzorial de la Școala Specială Pașcani, taberele speciale. În cadrul tuturor acestora au fost implementate terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale.

„Am avut ocazia să văd personal cum au fost implementate majoritatea proiectelor sponsorizate prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, înalta competență a experților implicați și dăruirea lor. Aceste proiecte au avut o influență majoră asupra vieții copiilor și a familiilor lor și cred că vor continua să transforme în continuare vieți, prin puterea exemplului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.