28 mai 2022

Moldova Film Festival dă startul competiţiei scurtmetrajelor, pentru cea de-a doua ediţie a Romanian Creative Week

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Romanian Creative Week (RCW) şi Moldova Film Festival, secţiunea de cinematografie a celui mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, dau startul competiţiei scurtmetrajelor. Concursul va avea loc în cadrul celei de-a doua ediţii a RCW, programată la Iaşi în perioada 20 mai – 30 mai 2022.

Dedicat cinemaului contemporan de artă, Moldova Film Festival îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai bune scurtmetraje de artă realizate în ultimul an. Astfel, acest call for projetcs vizează filmele produse în 2021 sau chiar în 2022, care au o durată de cel mult 30 de minute. Cei interesaţi pot aplica, până în data de 31 martie 2022, completând AICI formularul de pe site-ul evenimentului. Tot în această secţiune poate fi studiat şi regulamentul complet al concursului dedicat scurtmetrajelor româneşti.

Anul trecut, la prima ediţie a Moldova Film Festival, „Saşa şi Petre” (2020), în regia lui Luca Istodor, a câştigat competiţia scurtmetrajelor de la Iaşi. Filmul, realizat printr-o tehnică de animaţie tip stop-motion, porneşte de la povestea reală a vieţii cineastului şi scriitorului român Petre Sirin (1926 – 2003). Această poveste, spusă cu tandreţe prin ochii partenerului său de viaţă, Alexandru (Saşa) Lupescu, pune lupa pe dificultăţile întâlnite de cuplurile de acelaşi sex pe durata Decretului 200, care scotea asemenea relaţii în afara legalităţii.

Premiul, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat de către juriul festivalului, compus din Andra Tarara (regizoare), Oana Ghera (director artistic al BIEFF) şi Georgiana Muşat (critic de film), care şi-a motivat decizia astfel: „Filmul premiat pune în lumină cu candoare şi inventivitate o poveste de dragoste a cărei existenţă era ilegală în ochii statului, reafirmă forţa vulnerabilităţii şi militând pentru dreptul la identitate şi intimitate”.

După primul call for projects lansat, la finele anului trecut, pentru designerii din lumea modei, şi cel de acum, dedicat producătorilor de scurtmetraje, organizatorii RCW 2022 anunţă că, în următoarea perioadă, vor urma astfel de concursuri pentru toate domeniile creative din cadrul evenimentului de la Iaşi.

Despre Romanian Creative Week

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.

Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti. Parteneri în organizarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt Palas, Primăria Municipiului Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi.

Amănunte despre RCW, pe www.romaniancreativeweek.ro, pe paginile noastre de Facebook, Instagram şi pe canalul de YouTube.

Echipa Romanian Creative Week
W: www.romaniancreativeweek.ro
E: presa@romaniancreativeweek.ro