20 septembrie 2021

Moment aniversar şi lansare de carte la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” Tulcea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Administratorul public al judeţului Tulcea, Dumitru Mergeani a participat, joi, 22 iulie 2021, la festivitatea organizată de Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” din Tulcea pentru a marca personalitatea lui Victor Henrich Baumann. Cu această ocazie a fost lansată, în parteneriat cu Asociaţia Scriitorilor din judeţul Tulcea „Aegyssus”, şi ultima carte semnată Baumann, „Vremuri de legendă”.

„Este o onoare pentru mine să fiu alături de dumneavoastră într-o zi atât de importantă, ziua în care împliniţi o frumoasă şi venerabilă vârstă! Este o mândrie pentru noi, tulcenii, să fim contemporani cu asemenea valori şi să avem oportunitatea de a-i aprecia aşa cum se cuvine pe cei care dau identitate cultural – istorică judeţului nostru.

Avem o lansare de carte astăzi, dar cred că tema principală a întâlnirii noastre este reprezentată de cele opt decenii de viaţă ale domnului profesor. Majoritatea îl cunoaştem ca cercetător, istoric, arheolog, muzeograf. Iată că din 2016, Victor Baumann ne dezvăluie o altă latură a personalităţii sale: deopotrivă, poet şi prozator. Iar romanul lansat astăzi, „Vremuri de legendă” este o îmbinare perfectă între istoricul şi prozatorul Baumann. Consiliul Judeţean Tulcea mulţumeşte domnului Baumann pentru contribuţia adusă vieţii culturale tulcene, motiv pentru care îi înmânez această plachetă aniversară din partea instituţiei noastre”, a declarat administratorul public al judeţului Tulcea, Dumitru Mergeani.

O emblemă a vieţii culturale din arealul nord-dobrogean, Victor Henrich Baumann este un reper al cunoaşterii şi cercetării din judeţul nostru. După decenii întregi dedicate cercetării istorice şi arheologice, Victor Henrich Baumann îşi arată pasiunea şi talentul în domeniul literar, propunându-ne o nouă carte care promite să fie pe cât de relevantă, pe atât de captivantă: „Vremuri de legendă”.

Născut la data de 22 iulie 2941 la Horia, Baumann a urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti (promoţia 1964), acolo unde, în 1978, a obţinut şi doctoratul în istorie cu teza „Contribuţii la cunoaşterea villa-ei romane în Dobrogea”.