Publicat: 1 August, 2014 - 11:04
Share

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 4 august 2014, o monedă din argint dedicată aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu.
Caracteristicile monedei sunt următoarele:
Valoare nominală    10 lei    
Metal    argint    
Titlu    999‰    
Formă    rotundă    
Diametru    37 mm    
Greutate    31,103 g    
Calitate    proof    
Cant    zimţat    
Aversul monedei redă conacul de la Văcăreşti, în care a copilărit Elena Văcărescu, anul de emisiune „2014”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”.
Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura Elenei Văcărescu şi anul naşterii.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. 
Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. 
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.
Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 310,00 lei/buc.
Monedele din argint dedicate aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu au putere circulatorie pe teritoriul României.
Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.