Publicat: 10 August, 2020 - 09:19
Share

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a susţinut la data de 9 august a.c. o declaraţie de presă.

Regăsiţi mai jos textul integral al declaraţiei:

"Vă mulţumim că aţi acceptat invitaţia de a participa la această declaraţie de presă prin care conducerea ministerului transmite mulţumiri efectivelor care au acţionat în ultimele zile pentru protejarea cetăţenilor din întreaga ţară, într-un context extrem de dificil.

Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetăţenii, fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de manifestări sportive, culturale ori religioase, evenimente private sau alte procesiuni.

Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar de fiecare dată, structurile MAI au acţionat astfel încât să reducă aceste riscuri, iar oamenii să nu aibă de suferit.

Aşa cum ştiţi în ultimele zile în spaţiul public structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost ţinta unor critici, multe persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate, iar poliţiştii şi jandarmii ar putea scăpa situaţia de sub control.

În ciuda criticilor din spaţiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situaţia din teren şi datorită modului în care au acţionat nu s-a produs niciun incident semnificativ.

Colegii noştri au luat măsuri concrete de prevenire astfel încât astăzi să NU vorbim din nou de alte victime omeneşti, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice.

Poliţia şi Jandarmeria au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.

Criticile din spaţiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credinţă şi întotdeauna ne-am autosesizat dacă a fost necesar.

Ordinea publică a fost păstrată şi nu am avut situaţii de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că poliţiştii şi jandarmii şi-au făcut datoria! Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost sancţionate.

Suntem aici pentru a proteja cetăţenii României şi nu vom tolera încălcarea legilor!"

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: