Publicat: 25 Mai, 2012 - 13:49
Share

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, Vineri, demisia premierului Victor Ponta. Macovei îl acuza de intervenţie politică în Justiţie.

"După evenimentele din ultimele zile, Ponta poate face un singur serviciu României şi anume să demisioneze. A creat o schemă, cu premeditare, pentru a scăpa useliştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase. Ponta restaurează sistemul Năstase-Stănoiu. Demiterea şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii de către Ponta este insuficientă. Problema rămâne nerezolvată. Ponta trebuie să numească o persoană credibilă care, de îndată, să restabilească situaţia şi să trimită o scrisoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până la termenul viitor prin care să reprezinte interesele statului şi să reia prejudiciul adus Inspectoratului în acţiunea 'Trofeul Calităţii'. Aşa cum, în 2009, acest inspectorat s-a constituit parte civilă, adică parte păgubită, cu o anumită sumă de bani", a declarat Monica Macovei, într-o conferinţă de presă.

"Situaţia de la ISC nu este întâmplătoare şi face parte dintr-o schemă premeditată de Victor Ponta. Scopul este acela de a-l scăpa pe Adrian Năstase şi, eventual, probabil pe alţii şi de a obstrucţiona justiţia. (...) Schema, repet, este făcută de Victor Ponta şi, prin urmare, Victor Ponta este cel care are întreaga răspundere. A folosit o instituţie a statului pentru a-şi scăpa un prieten, un coleg de partid, pentru a încerca să-l scape pe Adrian Năstase de răspundere penală şi de aceea Ponta trebuie să demisioneze. (...)Tot din această schemă sunt convinsă că face parte numirea domnului Daniel Constantin ca ministru al Agriculturii în condiţiile în care acesta este dator vândut domnului Dan Voiculescu şi în condiţiile în care domnul Voiculescu şi el la rândul lui are un proces penal în stare de judecată în care este acuzat că a cauzat un prejudiciu de circa 60 de milioane de euro şi în care Ministerul Agriculturii este parte civilă, adică parte păgubită. Ca atare, cred că următorul pas pe care-l prevede Ponta şi echipa lui Ponta este ca în acest caz să apară o scrisoare de la ministrul Agriculturii, repet, cel care conduce Partidul Conservator şi este dator vândut lui Dan Voiculescu", a mai spus Monica Macovei.