Publicat: 13 Iulie, 2012 - 11:57

Monica Macovei – Declarație politică:

"Guvernul Ponta continua actiunile de intimidare a justitiei. Corlatean cere cercetarea disciplinara a judecatorilor care l-au condamnat pe Nastase.

Sesizarea inspectiei judiciare de catre ministrul Corlatean pentru a-i verifica pe judecatorii care au decis condamnarea cu inchisoare a lui Nastase Adrian este o noua presiune pe care politicienii o fac asupra justitiei si, probabil, o alta etapa a planului de a-l scapa pe Nastase de pedeapsa.

Corlatean nu a avut aceeasi reactie prompta de a cere colegilor sai din Guvern verificari  atunci cand judecatorii Tribunalului Bucuresti au stabilit ca Nastase a fost cazat ilegal si nejustificat in spital si, astfel, s-a impiedicat punerea in aplicare a mandatului de arestare.

In loc sa-i apere pe magistrati  de presiunile politice, Corlatean ii intimideaza cerand cercetarea lor disciplinara.

Urgenta, in acest moment, este demisia Guvernului Ponta. Dupa actiunile impotriva statului de drept, incalcarea deciziilor CCR, subordonarea politica a institutiilor independente ale statului roman, amenintarile la adresa DNA, ANI, CCR, discutiile in afara cadrului constitutional pentru numirea procurorilor sefi, iata inca un pas facut pentru a intimida judecatorii Curtii Supreme si a-l elibera pe Nastase".