Publicat: 23 Decembrie, 2017 - 15:03

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și Moș Crăciun fac cea mai bună echipă! Împreună au pornit, din nou, la drum și au poposit, sâmbătă, la 80 de copii din localitățile Nuci și Balta Albă, județul Ilfov. Micuții au fost încântați să-l vadă pe Moș Crăciun, pentru prima oară în viața lor, l-au colindat și i-au recitat poezii, iar acesta i-a răsplătit cu multe daruri. De altfel, este a treia oară, în luna decembrie, când, voluntarii îi vizitează pe acești copii minunați.

 

 

 

"L-am asteptat foarte mult pe Moș Crăciun, toti copiii. De la Mosul am primit dulciuri. I-am spus chiar si o poezie: “ Dintre toate cate sunt, / Sarbatori pe acest pamant/ Nu este alta mai frumoasa/Decat Craciunul cel Sfant", a spus un copil, prezent la întâlnirea cu Moșul.

În același context, o fetita a declarat: "Astazi voluntarii impreuna cu Mos Craciun mi-au facut o mare bucurie, mi-au adus cadouri si dulciuri. A fost minunat astazi, mai ales pentru ca am impodobit si bradul impreuna cu prietenele mele pe care le ador. A fost o zi foarte importanta pentru mine, o zi de sarbatoare, mi-ati facut o bucurie imensa prin simpla dumneavoastra prezenta. Craciunul pentru mine nu inseamna numai cadouri, inseamna traditia pe care in fiecare an o implinim, pe care o savarsim cu mare satisfactie si cu mare bucurie in suflet. Nu inseamna numai cadouri, inseamna sa stai cu familia pentru ca simplul fapt ca familia exista ma bucura, este o mare bucurie pentru mine. Astazi la biserica impodobeam bradul impreuna cu prietenele mele, am stat doua ore sa impodobim bradul si sa punem bomboane si jucarii in el. Maine la ora opt ne vom spovedi".

 

"Foarte multi copii dragalasi, astazi, aici, in comuna Nuci, ne-au asteptat cu emotie, cu zambete, cu nerabdare, curiozitate pentru ca multi dintre ei nu l-au vazut pana acum pe Mos Craciun si a fost o asteptare asa incarcata de emotie si pentru noi bucuria lor s-a transformat im retrairea bucuriilor de mici, de copii", a declarat Alexandra Denisa Ungureanu, voluntar.

 

"Cu mare bucurie am revenit aici in localitatea Nuci, o comunitate foarte draga noua, voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Aici am poposit de foarte multe ori. Am mai fost cu campania de prevenire a abandonului scolar, cu campania de preventie si educatie pentru sanatate, campania Sanatate pentru sate dar si in preajma sarbatorilor cand am fost aici de Mos Nicolae si acum de Mos Craciun. Am venit impreuna cu Mos Craciun si cu foarte multe daruri. Ne-am bucurat foarte mult sa ii vedem pe acesti copii fericiti, foarte multi dintre ei nu l-au cunoscut pe Mos Craciun pana acum, aceasta a fost o noutate pentru ei", a punctat Danut Pruna, coordonatorul grupului de Voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

"A fost o activitate deosebita, frumoasa, a fost o bucurie imensa atat pentru noi cat pentru copiii din cele 2 parohii, Nuci si Balta Neagra. Pentru ca a treia oara poposesc in aceasta luna voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului cu daruri, acum ca au venit si cu Mos Craciun, bucuria a fost si mai mare pentru copiii pentru ca unii dintre ei nu vazusera in viata lor un Mos Craciun. Apoi, darurile primite din partea voluntarilor au umplut casele lor de bucurie dar si pe noi, parintii duhovnicesti pentru ca impartasim si noi din bucuria lor, caci la randul nostru si noi am fost copii. As dori pe aceasta cale sa multumesc voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului pentru efortul de a fi in mijlocul nostru si de a ajuta aici in zona noastra unde parohiile sunt mai putin dezvoltate din punct de vedere social si ii multumim Parintelui Ciprian Gradinaru care ii are in grija, ii binecuvanteaza, ii are sub aripa ocrotitoare. De asemenea, sa multumim Bunului Dumnezeu, sa multumim Preafericitului Parinte Patriarh ca are grija de noi toti ca fii duhovnicesti ai Bisericii Ortodoxe Romane. Acest praznic al Nasterii Domnului sa aduca in inimile noastre pace, bucurie sufleteasca, mantuire si toate cele de folos, iar anul care vine sa ne aduca numai pace si bucurie. Multumim Bunului Dumnezeu, sa ne apere, sa ne ocroteasca si speram si in continuare intr-o buna colaborare cu voluntarii Paraclisului. Multumim in special domnului Dan Pruna pentru ca dansul este cel care este sufletul acestei actiuni pe care biserica noastra o intreprinde", a arătat pr. paroh Gheorghe Nuță Popescu, de la parohia Nuci.

 

Moș Crăciun și voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului vor mai pleca și în Ajunul Crăciunului, la drum, tocmai în județul Teleorman, pentru a întâlni și alți copii cuminți.

 

Localizare: 

Geolocation is 44.716667, 26.299999999999955

Tag-uri Nume: