5 octombrie 2022

Moş Nicolae a adus o mare bucurie copiilor Şcolii nr 11 din Guşteriţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Dragii mei, cu bucurie vă anunţăm că am demarat proiectul nostru „Centre Educaţionale Crucea Roşie Sibiu” şi aveţi mai jos comunicatul de presa: Moş Nicolae a adus o mare bucurie copiilor Şcolii nr 11 din Guşteriţa: un centru educaţional al Crucii Roşii Sibiu. Este un proiect finanţat de Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda Comunitară iar cu această finanţare am reuşit să deschidem două centre educaţionale în Sibiu: unul în incinta Şcolii nr 11 din Guşteriţa şi altul în cadrul Şcoala Gimnaziale nr 18.

Fiecare centru educaţional înseamnă de fapt un container pus la dispoziţie şi dotat de la compania Modularplus, unde voluntarii, reprezentanţii şi partenerii Crucii Roşii Sibiu vor derula de două ori pe săptămână diverse programe de educaţie sanitară, juridică, financiară, digitală dar şi activităţi de grup şi de socializare pentru copii acestor şcoli.

Am demarat acest proiect cu copiii claselor a III-a din ambele şcoli dar ne propunem ca până la finalul anului şcolar 2021 – 2022 să avem întâlniri cu toate clasele. Containerele pot fi utilizate şi de către şcoli în funcţie de necesităţile lor.

Este în primul rând un mod de a fi alături de copii din familiile vulnerabile. Acesta este şi criteriul prin care am ales aceste 2 şcoli din municipiul Sibiu.

Mulţumim tare mult partenerilor noştri fără de care acest proiect nu ar fi fost posibili: Primăria Municipiului Sibiu, Modularplus, Keep Calling, Promenada Sibiu, Boromir, Habermann Markt, Plastic Pro, Parsa, Perspective Adverstising şi Elis Electro.

Raluca Morar,
Director,

Crucea Roşie Română filiala Sibiu