18 iunie 2021

Moscova cere Israelului să pună capăt politicii sale coloniale asupra Palestinei

ONU
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Moscova cere Israelului să pună capăt imediat politicii sale de „reglementare” în teritoriile palestiniene ocupate și a promis o reacție comună a membrilor Consiliului de Securitate al ONU la situația actuală care se înrăutățește între Israel și Palestina.

Rusia condamnă violența împotriva civililor din Israel și Palestina, precum și toate acțiunile care complică posibilitatea reluării procesului de negocieri privind pacea din Orientul Mijlociu, a susținut ieri viceministrul rus al afacerilor externe, Serghei Verchinin.

Încercările Israelului de a schimba statutul Ierusalimului sunt ilegale, a spus Verchinin. „Credem că încercările Israelului de a schimba caracterul și statutul geografic, demografic și istoric al Orașului Sfânt al Ierusalimului sunt ilegale și pledăm pentru încetarea imediată și completă a tuturor activităților de așezare în teritoriile palestiniene ocupate, în conformitate cu numeroase decizii ale  Adunării Generale și a Consiliului de Securitate al ONU ”, a explicat Verchinin.

Potrivit Moscovei, membrii comunității internaționale au poziții similare cu cele ale Rusiei în ceea ce privește escaladarea, în continuare, a tensiunilor dintre Israel și Palestina.

Rusia pregătește o declarație comună cu membrii Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situația din Ierusalimul de Est. În prezent, se poartă discuții cu China, care deține președinția Consiliului de Securitate, precum și cu alte delegații și Moscova a purtat discuții cu Turcia la nivelul președinților și miniștrilor de externe.

Reprezentanții europeni au denunțat ilegalitatea acțiunilor Israelului și au subliniat că este inacceptabilă schimbarea frontierelor din 1967.

La rândul lor, Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la măsurile care nu permit instaurarea păcii  și au cerut ca cei responsabili pentru violență să fie aduși în fața justiției. Mai multe voci internaționale, prin intermediul delegațiilor lor la sediul ONU din New York au cerut în aceste zile  Israelului să respecte normele dreptului internațional umanitar și să renunțe la practica distrugerii caselor palestiniene.

Ciprian Pop