Publicat: 10 Martie, 2014 - 12:50
Share

Ministerul rus de Externe a criticat guvernele occidentale şi presa care ignoră incidentele alarmante din Ucraina, printre care un atac cu arme de foc asupra participanţilor la o manifestaţie pro-Rusia din oraşul Kharkov.

 


Conform martorilor oculari, aproximativ opt persoane, cu feţele acoperite, s-au apropiat sâmbătă, la bordul unui microbuz, de participanţii la un miting organizat în centrul oraşului Kharkov, în cadrul căruia se cerea organizarea unui referendum, asemănător celui din Crimeea, şi, înarmaţi cu bâte şi pistoale, au atacat un grup de manifestanţi.

"Ne-au ameninţat cu moartea. Mi-am acoperit capul, asrfel încât mi-au lovit mâinile", a declarat una dintre victimele acţiunii naţiliştilor din Ucraina într-un interviu acordat publicaţiei Live News.

Atacatorii au tras mai multe focuri de armă în timpul confruntării, rănind la nivelul spatelui pe unul dintre manifestanţi.

Agresiunea este doar unul dintre incidentele care, conform autorităţilor ruse, sunt ignorate de Occident. Printre aceste incidente este citată şi arestarea şi expulzarea din Ucraina a şapte jurnalişti ruşi acuzaţi de prezentare tendenţioasă a evenimentelor.