12 august 2022

Moscova, îngrijorată de manevrele în creștere ale unităților NATO din apropierea Ucrainei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Reprezentantului Permanent al Federației Ruse la Organizația pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) Lukashevich a dat vina pe Statele Unite și NATO pentru înrăutățirea situației din Donbass

Potrivit Reprezentantului Permanent al Federației Ruse la OSCE, Moscova este foarte îngrijorată de manevrele în creștere ale unităților NATO din apropierea Ucrainei.

Statele Unite și NATO sunt responsabile pentru deteriorarea situației din Donbass din cauza refuzului lor de a influența Kievul. Acest lucru a fost făcut cunoscut statelor participante la OSCE de către reprezentantul permanent al Rusiei la această organizație internațională, Alexander Lukashevich.

„Conform informațiilor disponibile, cel puțin cinci avioane militare americane de transport au ajuns în Ucraina în ultimele zile. În timp ce alimentează aspirațiile războinice ale capetelor infierbantate de la Kiev, Statele Unite și NATO nu fac nimic pentru a îndemna autoritățile ucrainene să îndeplinească ceea ce se află în rezoluția lor 2202 care a fost aprobată de Consiliul de Securitate al ONU. Astfel, aceștia poartă responsabilitatea directă pentru deteriorarea situației și eventuale violențe suplimentare „, a declarat reprezentantul permanent rus în cadrul unei reuniuni online a Consiliului permanent al OSCE.

Potrivit diplomatului, Rusia este serios îngrijorată de manevrele frecvente ale unităților NATO de lângă Ucraina, „munca diferiților instructori și consilieri direct pe teritoriul ucrainean, precum și furnizarea de echipamente și arme către Ucraina, inclusiv de înaltă tehnologie distructivă si arme letale ne îngrijorează”, a semnalat acesta.

Redactor Ciprian Pop