4 octombrie 2022

Moțiunea de cenzură a trecut, astfel Guvernul Cîțu a picat

citu =pnl-isti
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Moțiunea inițiată de PSD a trecut în Parlament, cu votul a 281 de parlamentari din 318 prezenți. Era nevoie de minimum 234 de voturi ca să pice Guvernul Cîțu. Votul a fost secret, cu bile. PSD, USR şi AUR au împreună 280 de parlamentari și au susținut moțiunea.

ACTUALIZARE Se dă cititre rezultatului votului: nr total al deputaților și senatorilor: 466, nr deputaților și senatorilor prezenți: 318, nr total de voturi exprimate 281, 0 voturi anulate, nr de voturi pentru: 281, nr de voturi contra: 0, abțineri: 0.

281 de parlamentari au votat pentru moțiune. Era nevoie de minimum 234 de voturi ca să pice Guvernul Cîțu.

ACTUALIZARE Parlamentarii au terminat de votat, se trece la numărarea bilelor. În scurt timp se va anunța rezultatul votării moțunii.

ACTUALIZARE S-a trecut la votarea moțiunii, cu bile.

ACTUALIZARE 14.10: Într-o ultimă intervenție de la tribună, premierul a spus: ”Întrebarea rămâne către USR: votați moțiunea care spune că sunteți incompetenți? Mergem mai departe!”.

Anterior, Dan Barna a intervenit pentru a da replica în dezbatere. ”Dacă ipocrizia gălăgioasă ar fi ținut loc de bună guvernare, PSD era la guvernare. Nimic nu vă împiedica acum o lună să nu susțineți guvernul Cîțu-Ciolacu. Ministrii care au făcut un dram de reformă au fost cei de la USR. PSD l-a susținut pe Florin Cîțu cum nu a susținut niciun alt premier”, a spus Barna.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a intervenit de la microfon și a spus că se aștepta ca premierul să se refere astăzi și la ”ziua educației” și s-a arătat dezamăgită de ironiile lui Florin Cîțu. ”Azi e ziua educației, mă așteptam să facă o referire la asta. Nu a făcut-o. Să vii la microfon citind de pe foaie că PSD-iștii nu știu cine-i Kafka, nu vă face cinste. Nu-l urâm pe domnul Cîțu, că nu cu asta se ocupă parlamentarii. Treaba noastră e cu românii. E rupt de realitate prim-ministrul. Asta avem noi cu dumnealui”, a spus Firea.