Publicat: 12 Iunie, 2019 - 19:42
Share

Moțiunea de cenzură promisă de Opoziție după alegerile europarlamentare a fost depusă miercuri. Liberalii susțin că ar avea și șanse ca demersul lor să fie dus la capăt, adică să primească voturile necesare. 

Diana Dumitrașcu a transmis pentru Telejurnal: "Guvernul Dăncilă trebuie demis fără ordonanțe de urgență, fără parole de acces și fără cozi la vot" - este titlul moțiunii de cenzură cu care Opoziția vrea să dărâme guvernul condus de Viorica Dăncilă. Textul moțiunii va fi citit la ora 15.00, în plenul Camerei Deputaților și votul urmează să fie dat marțea viitoare. Documentul a fost semnat până acum de 173 de parlamentari de la PNL, USR, PMP și UDMR. Reprezentanții UDMR au spus că s-au alăturat acestui demers"pentru a sancționa incapacitatea Guvernului de a gestiona situația din Valea Uzului". Până la votul de marți, PNL negociază cu toată lumea și pe toate fronturile, are nevoie să treacă de la cele 173 de semnături din acest moment până la 233 de semnături, acesta este numărul de voturi care ar fi necesar pentru ca moțiunea să treacă.

Raluca Turcan, deputat PNL: "Moțiunea de astăzi este urmarea moțiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârșitor la referendum și, de asemenea, pentru alegerile europarlamentare".

Dan Barna, deputat USR: "Moțiunea de astăzi, care arată o colaborare consistentă a Opoziției, își propune exact acest lucru, să deschidă calea pentru a putea să încercăm să ne însănătoșim și acasă, în România".

Marius Pașcan, deputat PMP: "Noi susținem răsturnarea Guvernului Dăncilă, un guvern toxic pentru România, un guvern care a îndatorat România și a îndreptat-o pe o pantă economic periculoasă".

Mihai Tudose, deputat Pro Europa: "Vom vota pentru, ca această moțiune să treacă, ca acest guvern să plece".

Marcel Ciolacu, deputat PSD: "Matematic, PSD + ALDE are suficiente voturi ca această moțiune să nu treacă".

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: