5 octombrie 2022

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, dezbătută şi supusă la vot

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: Deputatul USR Dan Barna a spus marţi că parlamentarii Uniunii Salvaţi România vor vota moţiunea de cenzură, aşa cum au promis.

Update: Deputatul George Simion, copreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, a declarat, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, că „Nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîţu, care de astăzi este istorie”.

Update: Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că Guvernul Cîţu a distrus România şi va pleca acasă.

„oamenii nu au nevoie de supereroi închipuiţi, ci de salarii şi pensii decente”, a spus Marcel Ciolacu.

Update: Premierul Florin Cîţu a declarat marţi, în plenul reunit al Parlamentului, că românii au fost trădaţi de USR, care s-a aliat cu PSD şi „extremiştii”.

„Astăzi a murit moralitatea. Moţiunea PSD, cel mai mare inamic al vostru şi al nostru, este susţinută şi votată de USR. Aşa-zişii reformişti s-au aliat cu PSD şi cu extremiştii. Dragi români, aţi fost trădaţi! USR, partidul pe care l-aţi votat să facă bine, vrea să dea jos guvernul din care face parte, guvern în care au ajuns datorită încrederii dumneavoastră. Se poate să fie mai josnici de atâta liderii acestui partid? S-au făcut fraţi cu PSD şi cu extremiştii neo-fascişti pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă şi care i-a împiedicat să se joace cu vieţile românilor. Le-am arătat foarte clar – cu mine prim-ministru guvernarea nu este un joc de copii răsfăţaţi”, a spus Florin Cîţu, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

Update: 12.20 A început şedinţa plenului reunit al Parlamentului. Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 379 de parlamentari din totalul de 465.

La şedinţa plenului reunit al Parlamentului participă premierul Florin Cîţu şi membrii Guvernului.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD initulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!” va fi dezbătută şi supusă la vot marţi de plenul Parlamentului.

Astfel, Cabinetul Cîţu ar putea să fie înlăturat prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii parlamentarilor, adică 234 de voturi „pentru”. Conform calculului matematic, sunt şanse ca moţiunea de cenzură a PSD să fie adoptată de Parlament deoarece PSD, USR şi AUR au anunţat că susţin moţiunea şi au împreună 280 de parlamentari.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, luni, că senatorii şi deputaţii partidului vor vota moţiunea de cenzură la vedere.

„Cei 157 de parlamentari ai PSD, senatori şi deputaţi, vor vota la vedere. Îi invităm şi pe cei de la AUR şi USR să-şi asume, la fel ca noi, acest vot de blam la adresa lui Florin Cîţu şi a acoliţilor lui”, a declarat Grindeanu.

Totodată, parlamentarii AUR vor vota în favoarea moţiunii de cenzură.

„Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm”, a spus copreşedintele partidului George Simion.