Publicat: 20 Aprilie, 2016 - 18:47
Share

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4.

"Examinând listele de susţinători înaintate de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 – Sector 4 (în copie şi original), tribunalul constată că nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de lege decât pentru un număr de 2.550 de susţinători. Pentru diferenţa până la 5.076 susţinători, tribunalul a observat că pentru o parte dintre aceştia nu sunt respectate cerinţele legale privind menţionarea în cuprinsul listelor a sectorului în care aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa. De asemenea, tribunalul a constatat şi lipsa menţiunii datei de naştere pentru o altă parte dintre susţinători sau neîndeplinirea vârstei ce le conferă dreptul de a vota, precul şi lipsa menţiunii cetăţeniei", au scris magistraţii în motivarea sentinţei prin care a fost respinsă candidatura lui Cristian Popescu Piedone.

Judecătorii au precizat că în condiţiile în care modelul listei de semnături este stabilit prin Hotărâre de Guvern, aceasta trebuie completată la toate rubricile, completarea eronată sau parţială atrăgând nevalabilitatea.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, decizia fiind definitivă.

Ulterior hotărârii, Cristian Popescu Piedone a anunţat, pe Facebook, că nu renunţă la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4 şi va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, afirmând că există doar două variante- "să mă omoare sau să mă lase să mă supun judecăţii la vot".

Fostul primar, urmărit penal după tragedia din Colectiv, a mai susţinut că cei interesaţi vor putea urmări pe Facebook procesul de strângere de semnături. "Voi fi prezent pentru această campanie de semnături. Va dura până în ultima zi de campanie şi aşa vor vedea cu toţii că semnăturile sunt autentice. Cer şi televiziunilor că, dacă vor şi sunt interesate, să transmită LIVE tot procesul pentru a observă pas cu pas că este o procedura corectă şi transparenţă. Aveţi încredere, merg până la capăt!", a afirmat Piedone.