19 octombrie 2021

Mozart – Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră – LIVE de la Sala Radio

Distribuie pe rețelele tale sociale:

24 de ani de emisie a postului Radio România Muzical: Mozart – Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră – LIVE de la Sala Radio

Aţi ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă şi orchestră?

O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciaţi muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU şi harpista MARIA BÎLDEA – alături de Orchestra de Cameră Radio.

Evenimentul, prezentat pe scena Sălii Radio şi transmis LIVE pe calea undelor şi pe Facebook, este prilejuit de aniversarea a 24 de ani de emisie a postului Radio România Muzical, canalul de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. 24 de ore din 24, Radio România Muzical ne propune cele mai mari nume de interpreţi, informaţii despre cele mai importante evenimente din ţară şi din străinătate şi transmisiuni directe din marile săli de concerte ale lumii, cu cele mai apreciate ansambluri ale momentului.

Pe lângă concertul mozartian, programul serii include şi Simfonia nr. 5 de Franz Schubert, întregind astfel o superbă incursiune în clasicismul muzical vienez.

Violonist, corepetitor, organist şi nu în ultimul de rând dirijor, NICOLAE MOLDOVEANU este unul dintre muzicienii români care şi-a construit un vast parcurs în lumea artistică internaţională. Printre ansamblurile importante pe care le-a dirijat de-a lungul anilor se numără: Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Radio din Olanda, BBC Concert, BBC Philharmonic, Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Cameră din Stockholm, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Filarmonicii din Varşovia, Melbourne Symphony ş.a.

Flautistul MATEI IOACHIMESCU a studiat la Universitat fur Musik und Darstellende Kunst din Viena. Artistul susţine o activitate concertistică impresionantă, prezintă programe de mare succes în Europa şi Asia şi este recunoscut pentru interpretările sale ale repertoriului baroc, dar şi modern, şi pentru proiecte cross-over. Este laureat al mai multor distincţii şi a fost aplaudat pe scene europene şi japoneze, precum Konzerthaus Wien, Conservatorio Santa Cecilia – Roma, Budapest Music Center sau Suntory Hall – Tokyo. Albumul de debut realizat împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat „Lumiere”, este considerat de către criticii de specialitate un produs de referinţă pentru aceste două instrumente. Este cunoscut pentru turneele naţionale Paris, Playlist, Culorile Sunetelor şi, mai recent, pentru proiectul La Vida Loca.

MARIA BÎLDEA a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Naţională a Radioteleviziunii din Grecia şi a înfiinţat, în 1988, prima clasă de harpă la Conservatorul din Salonic, iar în 1992 la Conservatorul din Atena. A concertat cu cele mai mari orchestre din România şi din Grecia, a susţinut recitaluri în Franţa, Marea Britanie, Germania, Canada, SUA ş.a. şi a interpretat muzica compusă de Vanghelis pentru „Alexander” (regizor Oliver Stone). În prezent este membră a Orchestrei Naţionale Radio.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro, şi pe paginile de FACEBOOK Orchestrele şi Corurile Radio şi Radio România Muzical.

Evenimentul va fi preluat LIVE şi pe pagina oficială de Facebook a partenerilor noştri de la Forumul Cultural Austriac şi pe cea a Ambasadei Elveţiei la Bucureşti.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.