Publicat: 9 August, 2018 - 13:37

În continuarea demersurilor dedicate sprijinirii procesului de informare, reîntoarcere şi reinserţie socio-profesională a cetăţenilor noştri, precum şi pentru a pregăti în mod adecvat etapa a doua a Campaniei Naţionale "INFORMARE Acasă! SIGURANŢĂ în lume!" (IASL) astăzi, 8 august a.c., a avut loc la sediul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) o nouă reuniune a Comitetului Interministerial care se ocupă de problematicile românilor de pretutindeni.

Agenda de discuţii s-a axat pe rezultatele primei etape a campaniei IASL care a avut loc în perioada mai-iulie a.c., în toate cele 41 de judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti, şi la care au participat aproximativ 20.000 de elevi, studenţi, profesori, directori de şcoli şi lideri de organizaţii studenţeşti. În acest sens, s-au abordat teme de interes privind organizarea logistico-administrativă a celei de a doua etape a Campaniei, destinată adulţilor cu vârste cuprinse între 18-60 de ani, care sunt interesaţi să lucreze în afara graniţelor ţării.

Pentru o bună operativitate în teren, MRP va mobiliza publicul ţintă prin intermediul sprijinului oferit de consiliile judeţene, primării şi prefecturile din judeţe, astfel încât informaţiile să ajungă la românii care iau în considerare posibilitatea de a lucra peste hotare.

În egală măsură, dincolo de informarea cetăţenilor cu privire la pericolele muncii la negru sau ale abuzurilor de orice tip, Campania IASL îşi propune retenţia şi reîntoarcerea românilor în ţară.

A doua etapă a Campaniei va debuta pe data de 20 august, iar în perioada următoare, MRP şi partenerii Campaniei, reprezentanţi în Comitetul Interministerial, vor lansa calendarul de activităţi şi deplasări din fiecare judeţ.

http://www.mprp.gov.ro/web/mrp-pregateste-a-doua-etapa-a-campaniei-natio...