Publicat: 18 Iunie, 2012 - 20:25
Share
Poate ca gaseste acolo ceva ungureni

 

 Fostul premier al României Mihai Răzvan Ungureanu participă și el la „protestul papioanelor” care are loc Luni seară în fața sediului Institutului Cultural Român.

Acesta a declarat că mișcarea papioanelor nu este una politică, ci una de sprijin al normalității în cultura instituționalizată.

„E foarte bune că se gândește o asemenea mișcare, care este până la urmă absolut naturală, care să sprijine în primul rând ideea de normalitate în cultura noastră instituționalizată. Faptul că o instituție cum este Institutul Cultural Român ajunge să fie supus arbitrarului politic este în opinia mea înjositor nu doar față de activitatea celor care au condus institutul sau au lucrat alături de conducerea institutului pentru atâta timp, ci și pentru faptul că în momentul în care într-o țară cultura începe să deranjeze nu mai vorbim de democrație,” consideră Ungureanu.

Protestul papioanelor este îndreptat împotriva ordonanței de urgență emisă de Guvern, prin care Institutul Cultural Român trece de sub autoritatea președinției, sub cea a Senatului.