Publicat: 7 Septembrie, 2015 - 13:50
Share

În data de 04.09.2015, ora 09.50, pe DJ 57A, în comuna Socol, a fost depistată în trafic o motocicletă condusă de D.M., din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de D.M. pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În data de 04.09.2015, ora 09.58, în timp ce B.D.I., de 47 ani, din Caransebeș, conducea un autoturism pe strada Republicii din Oțelu Roșu, în apropierea trecerii de pietoni semnalizată corespunzător cu indicator rutier și marcaj, se angajează în efectuarea manevrei de depășire a altui autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu care separa cele două sensuri de mers, iar la revenirea pe banda sa de mers, nu acordă prioritate de trecere unei minore de șase ani angajată în traversarea străzii pe marcajul pietonal și o acroșează cu partea dreaptă față a autoturismului.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a minorei care a fost transportată la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut închis, contuzie minoră tempo-parietală dreapta, rămânând sub observație. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de B.D.I. pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În data de 04.09.2015, ora 18.45, pe DJ 608, în comuna Teregova, a fost depistat în trafic un moped fără numere de înmatriculare sau înregistrare condus de către B.G.I. din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul nu este înregistrat sau înscris în circulație. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de B.G.I. pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînregistrat și conducere a unui vehicul fără permis.

În data de 04.09.2015, ora 20.05, pe DN 57, în comuna Grădinari, a fost depistată în trafic autoutilitara condusă de către M.I.C. din Reșița. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de M.I.C. pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

În data de 04.09.2015, ora 22.05, pe DN 57 B, în comuna Prigor, sat Borlovenii Noi, a fost depistat în trafic autoturismul condus de către D.M. din Bozovici. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numerele de circulație provizorie sunt expirate din data de 18.06.2015. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de D.M. pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În data de 04.09.2015, ora 16.00, pe DN 57B, în comuna Răcășdia, lucrătorii compartimentului rutier Oravița au depistat în trafic autoturismul condus de către C.C. din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că permisul de conducere i-a fost reținut, acesta având dreptul de a conduce suspendat. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de C.C. pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

În data de 04.09.2015, ora 17.19, în timp ce I.D.F., din Reșița, conducea o motocicletă pe DN 58, în afara localității Brebu, nu adaptează viteza la condițiile de drum, iar la ieșirea dintr-o curbă la stânga pierde controlul direcției de deplasare și se rostogolește de mai multe ori într-o zonă cu vegetație. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru categoria din care face parte vehiculul.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului motocicletei, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Reșița unde a fost diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, fractură cominutivă cap și col humeral stâng, rămânând sub supraveghere medicală. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de I.D.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

În data de 04.09.2015, ora 21.10, pe DC 47, în comuna Berzasca, sat Bigăr, lucrătorii Postului de Poliție Berzasca au depistat în trafic autoturismul condus de către C.M., din comuna Șopotul Nou, sat Răchita. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numerele de circulație provizorie sunt expirate din data de 12.06.2015. În cauză au fost întocmite acte procedurale față de C.M. pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În data de 05.09.2015, în jurul orelor 20.42, în timp ce F.T.B., de 32 ani, conducea autoturismul pe DN 68, din direcția Caransebeș-Oțelu Roșu, în localitatea Iaz, la km 6+625m, efectuează manevra de viraj la stânga pentru a intra pe DJ 680A, neacordând prioritate de trecere bicicletei condusă de către V.E.D, de 18 ani, care se deplasa pe DN 68, din sens opus, pe timp de noapte, fără ca bicicleta să fie prevăzută cu sistem de iluminare la partea din față și fără să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, acestea intrând in coliziune cu autoturismul.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebeș, unde i s-a stabilit diagnosticul 'contuzie genunchi drept și braț stâng', fără a necesita internarea.

Cercetările continuă față de F.T.B. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'vătămare corporala din culpă'.

În data de 05.09.2015, în jurul orelor 22.40, un echipaj de poliție rutieră care efectua serviciul de patrulare pe raza municipiului Reșița, a procedat la urmărirea în trafic a unui autoturism cu numărul de înmatriculare străin, întrucât conducătorul acestuia nu a oprit la semnalele acustice si luminoase ale autospecialei de poliție.

După urmărirea autoturismului pe mai multe străzi, s-a reușit oprirea acestuia pe bd. Republicii, la intersecția cu str. Progresului, la volan fiind identificat I.G.M., de 53 ani, din Reșița. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul în cauză a fost înmatriculat provizoriu în România, dar valabilitatea numărului provizoriu expirat la sfârșitul anului 2013.

Se continuă cercetările față de I.G.M. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat' și 'conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals'.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE