Publicat: 1 Iunie, 2016 - 10:04
Share
Peste 1.800 de alergatori

Duminica, 29 mai 2016, orasul de sub Tampa a gazduit peste 1800 de sportivi amatori, profesionisti si copii atat din tara, cat si din strainatate, la cea de-a doua editie a Maratonului International Brasov, sustinut de Telekom Romania. In aplauzele sutelor de sustinatori si spectatori, basarabeanul Ghenadie timbalist a castigat cursa de maraton (42 km), la categoria masculin, iar Maria Magdalena Luca a urcat pe prima treapta a podiumului, la feminin. La proba de semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost: Nicolae Soare (la masculin) si Nicoleta Ciortan (la feminin).
 
Pentru prima data in Romania, alergatorii impatimiti de cursele lungi au avut parte de un traseu format dintr-o singura tura. Iubitorii sportului au avut ocazia sa alerge pe langa cele mai importante obiective turistice din Brasov si au iesit in afara orasului, oferindu-le acestora o perspectiva deosebita cu peisajul montan. De altfel, manifestarea sportiva a reprezentat si o metoda inedita de promovare a turismului montan romanesc la nivel international, municipiul Brasov fiind deja consacrat pe harta internationala a maratoanelor. La competitia sportiva au participat alergatori din Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Polonia, Rusia, Scotia, Suedia si chiar din Canada si Statele Unite ale Americii.
 
Evenimentul a fost organizat de Asociatia „Sapte Scari” Brasov, in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Agentia Metropolitana Brasov, Federatia Romana de Atletism (parteneri institutionali).
Partenerii evenimentului: Telekom Romania (partener principal), Urban Invest, Ciuc Natur Radler, Herbalife, Kronospan, S-Karp, Coresi, Paradisul Acvatic (parteneri) si Dolce Sport, Radio 21, Mytex.ro, Transilvania Expres, Running Mag (parteneri media).
 
Castigatori – Cursa de 10 kilometri
 
La categoria masculin, cursa de 10 km a fost castigata de Liviu Croitoru, care a inregistrat un timp excelent: 35 de minute si 17 secunde. Locul secund a fost ocupat de Damian Bogdan, iar locul al treilea de Daniel Attila. In cadrul cursei de 10 kilometri feminin, Maria Magdalena Veliscu a pasit pe prima treapta a podiumului, cu un timp de 41 de minute si 24 de secunde, locul II a fost obtinut de Mariana Nenu, iar locul III, de Mirela Mihai.
 
Castigatori – Cursa de Semimaraton (21 km)
 
Semimaratonul, a doua cea mai dificila proba din cadrul evenimentului, a fost castigat, la categoria masculin, de Nicolae Soare, care a inregistrat un timp 1 ora 08 minute si 58 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Vitalie Gheorghita, iar locul al treilea, de Dumitru Nicolaev. La categoria feminin, cursa a fost castigata de Nicoleta Ciortan, care a incheiat cursa intr-o ora 24 de minute si 46 de secunde, Claudia Dinu s-a clasat pe locul al doilea, iar Ilinca-Maria Tempeanu a completat podiumul.
 
Castigatori – Cursa de Maraton (42 km)
 
Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanti. Primul, la categoria masculin, a trecut linia de finish Ghenadie Timbalist (Republica Moldova), dupa o cursa de 2 ore 39 minute si 42 secunde. Pe locul II s-a situat Ioan Moisa, iar Gheorghe Surlea a terminat cursa pe locul III. La categoria feminin, maratonul a fost castigat de Maria Magdalena Luca, care a terminat cursa in 3 ore 12 minute si 52 secunde, locul secund – Laura Diana Popescu, locul al treilea – Hannah Straw.
 
Castigatori cursa Team Run 4x10km
 
La cursa Team run toti cei 4 participanti au luat startul in acelasi timp si, dupa finish s-au adunat toti cei 4 timpi. Primele trei stafete care au urcat pe podium sunt Haromszek (formata din Csutak Tamas, Pulugor Jozsef, Szaraz Levente si Szaraz Levente), Carpathian Wolves Team 2 (Razvan-Adrian Rimniceanu, Francisc Vladimir Kubinyecz, Ioan Machis si Lucian stefan) si Brasov Trail Adventures (formata din Daniel Kartmann Cazacu, Cosmin Obogeanu, Ovidiu Nicolae Porancea si Vasile Bejenaru