Publicat: 21 Noiembrie, 2020 - 18:47
Share

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu a decis ca municipiul Medias, orasul Avrig si comuna Orlat sa intre in carantina incepand de luni, 23 noiembrie, pentru 14 zile.

Prefectura Sibiu a informat ca, in sedinta extraordinara de sambata a CJSU Sibiu, s-au aprobat trei hotarari care vizeaza carantina zonala a municipiului Medias, orasului Avrig si localitatii Orlat, incepand cu data de 23 noiembrie, ora 5,00, pentru o perioada de 14 zile.

Potrivit sursei citate, circulatia sau stationarea persoanelor in spatiile publice este interzisa, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza declaratiei pe proprie raspundere, legitimatiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

De asemenea, a fost luata o masura suplimentara, similara cu cea adoptata in cazul celorlalte localitati carantinate din judetul Sibiu, in zilele de sambata si duminica, centrele comerciale sunt inchise, cu exceptia celor care comercializeaza bunuri alimentare, farmacii, curatatorii, magazinele care comercializeaza hrana pentru animalele de companie.

Judetul Sibiu se situeaza pe primul loc in tara, cu o rata de infectare de 8,82 la mia de locuitori, in scadere fata de ziua precedenta, cand a inregistrat 8,9 la mia de locuitori, potrivit Grupului de Comunicare Strategica.

Municipiul Sibiu avea sambata o rata de infectare de 13,22 la mia de locuitori, iar municipiul Medias - 9,23, a anuntat Prefectura Sibiu. Potrivit sursei citate, cea mai mare rata de infectare din judet este de 22,73 la mia de locuitori - in satul Veseud, comuna Slimnic, unde sunt infectati cinci sibieni, dintr-un total de 220.
 

Tag-uri Institutii: