22 octombrie 2021

Municipiul Mediaş va avea o nouă creşă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În urma solicitării depuse de către Primăria Mediaş la Compania Naţională de Investiţii, a fost aprobată construirea unei noi creşe în cartierul Vitrometan din municipiul nostru, cu finanţare integrală din fonduri extrabugetare.

Astfel, pe un teren de 3.000 de metri pătraţi, aflat la intersecţia străzilor Blajului şi Vidraru şi aparţinând UAT Mediaş, va fi construită o nouă creşă cu o capacitate totală de 40 de locuri. La nivel naţional, vor fi construite 138 de astfel de instituţii, finanţate din fonduri proprii ale Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în cadrul subprogramului „Unităţi şi instituţii de învăţământ de stat”, din programul naţional de construcţii de interes public sau social.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 12 milioane de lei.

„În urma întâlnirii pe care am avut-o în campania electorală de anul trecut cu medieşenii care locuiesc în cartierul Vitrometan, am luat act de faptul că este extrem de important să găsim soluţii pentru a construi o creşă în cartier. Astfel, am depus o solicitare în acest sens la CNI (Compania Naţională de Investiţii). A fost o bucurie pentru mine să constat că dl ministru Cseke Attila a inclus şi Mediaşul în rândul localităţilor care vor beneficia de o nouă creşă, o investiţie extrem de utilă pentru noi toţi. Le mulţumesc colegilor mei din Primărie care au ales să facă parte din echipa mea şi care au înţeles că putem să dezvoltăm şi să modernizăm oraşul doar dacă atragem cât mai multe fonduri extrabugetare (fonduri europene şi fonduri guvernamentale)”, a declarat primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman.