Publicat: 20 Noiembrie, 2015 - 18:40

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în 18 noiembrie 2015 și a demarat o anchetă cu privire la situația descrisă de către presă, conform căreia Municipiul Ploiești ar mai dispune de numai 20 de locuri de veci.

În 17 noiembrie 2015, postul de televiziune România TV a difuzat un reportaj în care se menționează faptul că Municipiul Ploiești mai are doar 20 de locuri de veci libere în toate cele patru cimitire. Conform materialului de presă sus-menționat, trei din cele patru cimitire sunt în regim închis de ani de zile pentru că au o vechime considerabilă și nu pot fi extinse din cauza faptului că sunt amplasate în diverse cartiere ale orașului. Singurul cimitir cu locuri de veci disponibile este Mihai Bravu care poate fi extins, însă Primăria Municipiului Ploiești întârzie de un an de zile demararea lucrărilor.

Directorul Societății Gospodărire Urbană Ploiești, domnul Donald Constantin a declarat pentru adevarul.ro că un proiect de extindere a cimitirului Mihai Bravu a fost aprobat în Consiliul Local în noiembrie 2014 și au fost prevăzute fonduri pentru realizarea lui.

Domnul Constantin a adăugat faptul că terenul este în proprietatea Primăriei și este de neînțeles de ce Primăria întârzie demararea proiectului, susțin sursele sus-menționate.

În cadrul discuției telefonice purtate de către reprezentanții Avocatului Poporului cu doamna Iulia Voicu, coordonatorul compartimentului Cimitire din cadrul Societății Gospodărire Urbană Ploiești, aceasta a comunicat inițial că situația nu este cea prezentată în presă, ulterior admițând că această situație este reală.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt,

AVOCATUL POPORULUI

20 noiembrie 2015