3 iulie 2022

Municipiul Sibiu va avea un centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Sibiu, în colaborare cu Instituţia Prefectului judeţului Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu va amenaja în următoarele zile un centru de vaccinare drive-through în parcarea de pe Cazarma 90. Pentru ca procesul de vaccinare să se desfăşoare fără probleme, Cazarma 90 se va închide temporar ca spaţiu public de parcare, în perioada în care va funcţiona aici centrul de vaccinare. Data închiderii parcării va fi anunţată public de către Primăria Sibiu.

Pentru amenajarea centrului, Primăria Sibiu va asigura următoarele:

– La intrarea în parcare se va crea zona de triaj şi registratura

– Se vor marca cu garduri 4 culoare de acces auto către cele 4 puncte de vaccinare.

Vor fi amenajate cele 4 puncte de vaccinare prin dotarea cu copertine, mese şi scaune, chiuvete mobile, frigidere, coşuri de gunoi, etc

– Va fi creată o zonă post-vaccinare în care cetăţenii vaccinaţi vor aştepta în maşină, sub supraveghere, timp de 15 minute după administrarea dozei de vaccin.

– Se va crea şi amenaja punctul logistic în care se vor emite documentele doveditoare, Primăria Sibiu urmând să îl doteze cu mobilier, calculatoare şi imprimante.
Personalul centrului de vaccinare va fi angajat, de asemenea, de către Primăria Sibiu şi va fi alcătuit dintr-un medic coordonator, 2 medici, 6 asistente şi 2 registratori pentru fiecare tură de lucru. Şi Universitatea Lucian Blaga Sibiu se implică şi va pune la dispoziţie 10 voluntari pe fiecare tură, aceştia urmând să de ocupe de gestionarea accesului autovehiculelor pe culoare, predarea certificatelor de vaccinare, etc.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie va pune la dispoziţie un echipaj care să asigure ordinea la intrare în zonă.

Aceste detalii au fost stabilite într-o şedinţă de lucru care a avut loc la sediul Prefecturii Sibiu, marţi, 4 mai, cu participarea reprezentanţilor Primăriei Sibiu, a Direcţiei de Sănătate Publică, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, a Inspectoratului de Jandarmi, a Universităţii Lucian Blaga, a Crucii Roşii şi a societăţii Electrica.

Mai multe informaţii despre începerea activităţii de vaccinare, modul de lucru şi orarul de funcţionare al centrului vor fi făcute publice de către Instituţia Prefectului judeţului Sibiu, pe măsură ce aceste detalii se stabilesc.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing
Primăria Municipiului Sibiu