Publicat: 17 Noiembrie, 2019 - 08:04
Share

Fostul ministru Bogdan Niculescu-Duvăz a murit, sâmbătă seara, la 69 de ani. Era căsătorit și avea două  fiice. Niculescu-Duvăz a fost unul dintre revoluționarii care au ajuns în conducerea Frontului Salvării Naționale și a fost deputat timp de 26 de ani, în perioada 1990-2016.

Bogdan Niculescu-Duvăz profesa ca arhitect când a izbucnit Revoluția din 1989 și a devenit secretar al FSN în 1990, precum și lider al organizației FSN de București. În al doilea guvern al lui Petre Roman (iunie 1990-septembrie 1991) a fost ministru al Tineretului și Sportului. A fost unul dintre liderii proeminenți ai aripii Roman din FSN, din care a derivat Partidul Democrat.

În guvernul Ciorbea a fost ministru pentru Relația cu Parlamentul. După ce șefia PD a fost preluată de Traian Băsescu  care a reorientat partidul către dreapta, Niculescu-Duvăz a plecat din partid și s-a înscris în PSD.  În perioada iulie-decembrie 2004 a fost ministru pentru Dialog Social în cabinetul condus de către Adrian Năstase.

Fostul său coleg de partid, dar și adversar politic Traian Băsescu a afirmat, într-o intervenție la România TV, că Niculescu-Duvăz are merite importante în tranziția României către democrație.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: