Publicat: 11 Ianuarie, 2018 - 19:11
Share

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu, celebră în anii 1970, a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, a anunţat fiul artistei.

Lucreția „Lucky” Marinescu (n. 12 iulie 1934, Cahul, România, azi în Republica Moldova - d. 11 ianuarie 2018, București) a fost o legendă a muzicii românești, interpretă de muzică ușoară și moderatoare TV din România.

În anul 1940 s-a stabilit cu familia la Cluj și a început studiile la Liceul Sfânta Tereza.

A urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”, după care a lucrat la Teatrul de Operetă, și mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din București.

Are un fiu, Laurențiu. Al doilea soț s-a numit Constantin Barbu (cu care s-a căsătorit la New York în 1985).
Prima melodie interpretata a fost "5 minute", text Lucky Marinescu după o melodie rusească.

A fost angajată la Teatrul „Savoy” din București în anul 1954 și și-a făcut debutul în spectacolul „Magazinul de stat”, cu N. Stroe și Zizi Șerban.

A participat la toate premierele teatrului alături N. Stroe, Mircea Crișan, Zizi Șerban, Ovid Teodorescu, Nicolae Nițescu, Luigi Ionescu, Dorina Drăghici, ș.a.

Între anii 1972 și 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din București cu care făcea turnee în Europa. A cântat pe scena Olympia din Paris și la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.

Piesa „Replici” compusă de Laurențiu Profeta pe care o cânta în duet cu Cornel Constantiniu a fost un hit național, ca și "Ce-ți doresc eu ție dulce Românie". În 2008 lansa CD-urile: "Cuvinte de iubire", (Eurostar Studio) și "Nu mă uita, Lucky", în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică, Brașov.

2002 - Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești „O zi printre stele” a Ministerului Culturii și Cultelor
2008 - Discul de Aur, pentru merite deosebite și pentru promovarea muzicii populare

Sursa CV: Wikipedia
 

Tag-uri Nume: