Publicat: 4 Aprilie, 2015 - 12:00
Share

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Uninvented Kids, partea mai mică şi mai zglobie a companiei Uninvented Theatre invită pe cei mici şi nu numai, duminică, 5 aprilie 2015, începând cu ora 10.30 la conferinţa ”O poveste despre iepuri”!

În prezent se cunosc în întreaga lume peste 50 de specii de iepuri larg răspândite în diverse regiuni.

Habitatele iepurilor includ pajiști, păduri, pășuni, dealuri, deșerturi și zone montane, stepice, umede, subpolare, chiar și polare. În cadrul conferinței vor fi prezentate curiozități, adaptări și metode inedite de supraviețuire ale diverșilor iepuri de pe glob.

Aceste animale pot sa fugă sau să țopăie cu mare agilitate și viteză schimbând brusc direcția și găsind locuri excelente de ascunziș.

Interactive, pline de întrebări şi răspunsuri surprinzătoare, bogate în informaţii accesibile, fixate în memoria participanţilor prin dialog cu păpuşile, originalele conferinţe îi vor purta pe copii prin fascinanta biodiversitate a Pământului.

Conferinţa reprezintă, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală, George Ștefan Năzăreanu şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre.

După o călătorie de trei ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten Roni îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu George și asistenții săi.

Taxa de participare este de 10 ron/copil şi 20 ron/adult. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 50 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro sau la telefon: 021.305.60.31