27 septembrie 2022

Muzeul ASTRA a înregistrat 7000 de vizitatori

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vă aducem la cunoştinţă că în perioada 12-15 august, Muzeul ASTRA a înregistrat 7000 de vizitatori. În acest interval, aici au fost organizate evenimentele ASTRA Rock, ediţia 1, Târgul Creatorilor Populari, ediţia a XXXIX-a şi vernisajul expoziţiei ASTRA Escape Bridge.

BACKGROUND INFO

Festivalul ASTRA Rock este cel mai nou şi promiţător eveniment din România şi se adresează în egală măsură iubitorilor de muzică bună şi celor care vor să petreacă timp de calitate în atmosfera unui eveniment live de talie internaţională, dar şi să se bucure de natură şi activităţi conexe împreună cu familia. Concertele au avut loc în spaţiul celui mai mare muzeu în aer liber din Europa, şi, în acelaşi timp, al celei mai importante instituţii etnografice din România.

Guano Apes au fost principala atracţie la prima ediţie a festivalului ASTRA Rock. Pe lângă trupă din Germania, au mai susţinut concerte pe scena de pe lacul din Dumbravă Sibiului câteva dintre cele mai cunoscute, dar şi mai promiţătoare, trupe româneşti, acoperind o varietate de genuri: Dirty Shirt, The Motans, Comă, Luna Amară, Iarba Fiarelor, Dora Gaitanovici, I’ ˜m the Trip şi Revolver.

„De ce ASTRA Rock ? Pentru că era momentul ! Trebuia să venim cu altceva în Muzeul ASTRA, prin care să reîmprospătăm oferta noastră culturală. Acest lucru nu se putea întâmpla fără sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Asociaţiei Rock Culture şi al angajaţilor Muzeului ASTRA. Aşa cum Muzeul ASTRA este numărul 1 în peisajul cultural al României, aşa va deveni şi ASTRA Rock numărul 1 în materie de festivaluri, evenimente muzicale organizate în aer liber.

Jumătate din vizitatorii prezenţi în weekend au fost cei care au achiziţionat bilete pentru ASTRA Rock Festival. Din nou, Muzeul ASTRA a găsit reţeta de succes pentru ca patrimoniul imaterial din România să aibe un viitor. Ştim să facem treabă ! Numărul mare al atelierelor interactive, atât din zona Târgului de ţară, cât şi din zona Târgului Creatorilor Populari, completate de activităţile din cadrul programului Şcoala în satul tradiţional, au creat atmosfera de unicitate, atât de specifică nouă !”, a declarat Ciprian Ştefan, manager Muzeul ASTRA.

Târgul Creatorilor Populari a reunit în Muzeul în aer liber, în perioada 12-15 august 177 de meşteri tradiţionali. Aceştia au expus creaţiile proprii pe 142 de standuri special amenajate. De asemenea, în acelaşi cadru meşterii au organizat 10 ateliere interactive meşteşugăreşti de prelucrare a lemnului, împletit paie, olărit s.a., utilizând resurse 100% naturale.

Expoziţia ASTRA Escape Bridge a fost vernisată la sfârşitul săptămânii trecute şi va rămâne la Muzeul ASTRA până la primăvară. Podul propriu-zis este amenajat ca o instalaţie de poezie şi cuprinde textele autorilor: Andra Rotaru, Teodora Coman, Andrei Mocuţa, Savu Popă, Călin Torsan, Ovidiu Baron, Borco Ilin, Ionuţ Cheran, completate cu o grafică semnată de Andrea Bernath, Claudiu Doncuţiu, precum şi o componentă de artă textilă, realizată de Iulia Teodorescu – plafon, margini pod, segmente din spaţiul vegetal.

Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături !

Cosmin Călinescu
Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA
Departamentul Marketing
Muzeul ASTRA
www.muzeulastra.ro – www.muzeulastra.com

Sursa foto Muzeul ASTRA