Publicat: 24 Iunie, 2016 - 17:18
Share

Îmbracă planeta în IE și spune lumii cea mai frumoasă poveste despre România ! De la acest îndemn va porni ediția din acest an a evenimentului Ziua Universală a IEI, o acțiune organizată la Sibiu de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Future Capital. Ziua Universală a IEI este un eveniment global, inițiat și coordonat de comunitatea online La Blouse Roumaine.

Anul acesta sărbătoarea va începe pe 24 iunie, în ajunul solstițului de vară, și se va termina pe 26 iunie, de Sânziene. La Sibiu, Muzeul în aer liber din Dumbravă Sibiului va fi gazda celor 3 zile de activități interactive pregătite special pentru acest eveniment. Prin urmare, în zona Târgului de țară vor fi amenajate 22 de ateliere meșteșugărești.

Faptul că un astfel de eveniment continuă la Muzeul ASTRA reprezintă o dovadă în plus că eforturile noastre pentru promovarea valorilor culturale nu au fost și nu sunt în zadar. Feedbackul înregistrat la edițiile trecute ne-a determinat să menținem Ziua IEI la Muzeul ASTRA și să-i readucem aici pe meșterii, conservatorii și pe toți ceilalți piloni care fac din IA românească nu numai un simbol, ci și un brand autentic. Acest brand este din ce în ce mai cunoscut și recunoscut în străinătate.', a declarat Ciprian Ștefan, managerul C.N.M. ASTRA.

Printre atelierele meșteșugărești din Muzeul în aer liber vor fi și două dedicate îngrijirii IEI. Aici vizitatorii pot să învețe cum să păstreze cămașa tradițională la fel de frumoasă ca odinioară. În același cadru va fi organizat și un târg de îi și obiecte tradiționale, dar și ateliere de cusut, confecționat haine și bijuterii tradiționale.

Cei care vor îmbrăca o IE sau orice cămașă tradițională vor avea ACCES GRATUIT în Muzeul ASTRA.

Acțiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Cosmin Călinescu

purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA Sibiu