Publicat: 3 August, 2016 - 08:33

În anul 2017 Muzeul Național Brukenthal aniversează 200 de ani de la inaugurarea sa ca instituție publică, fiind primul muzeu din România. 
Pentru o mai bună percepere a importanței evenimentului, în perioada august 2016 – martie 2017 se va derula un proiect de contextualizare la scară națională ce își propune să prezinte evoluția colecțiilor și muzeelor din spațiul românesc prin intermediul a opt expoziții foto-documentare.
Astfel, prima expoziție prezintă Apariția și dezvoltarea Muzeului Național de Istorie a României, de la încercările legislative de constituire, petrecute la începutul secolului al XIX-lea și până în prezent.
Evenimentul de debut al proiectului și vernisajul expoziției Apariția și dezvoltarea Muzeului Național de Istorie a României va avea loc în data de 3.08.2016, orele 13:00 în Cabinetul de Cartografie din Palatul Brukenthal în prezența domnului Ernest Oberlander-Târnoveanu, Directorul General interimar al MNIR.

Expoziţia: Apariția și dezvoltarea Muzeului Național de Istorie a României
Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie
Durata: 3.08 – 4.09.2016 
Vernisaj: 3 August, orele 13:00
Curator: dr. Alexandru Nicolaescu
Partener: Muzeul Național de Istorie a României
Expoziţia este parte din proiectul: „Muzeul Național Brukenthal. 200 de ani de funcționare publică – 2017. Colecții Private și muzee din România”.
Cele 30 de panouri foto-documentare urmăresc evoluția colecțiilor, modul de expunere, publicațiile și cele mai importante bunuri culturale aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie.