Publicat: 13 Noiembrie, 2016 - 15:00

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) va fi prezent în acest an pentru prima dată la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură care se desfășoară în perioada 16-20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. 

Peste 40 de titluri – cataloage și afișe – aduc mai aproape de public patrimoniul celui mai mare muzeu de artă din țară. Vizitatorii sunt invitați să ”răsfoiască” paginile expozițiilor care au avut loc la MNAR în ultimii ani și să redescopere lucrările care i-au impresionat, la standul cu numărul 334, nivelul 770.

În cadrul GAUDEAMUS, MNAR va organiza două lansări de carte. Joi, 17 noiembrie, începând cu ora 17.00, va fi prezentat publicului catalogul expoziției ”Pierre Alechinsky şi scriitorii”, în prezența directorului general al MNAR, Călin Stegerean care îi va avea ca invitați pe Eric Poppe, Delegat al Valoniei-Bruxelles la București și pe Gabriela Dobre, responsabil comunicare și proiecte culturale în cadrul delegației Valonia-Bruxelles. Expoziția ”Pierre Alechinsky şi scriitorii” poate fi vizitată la MNAR până pe 31 ianuarie, în Sălile Kretzulescu. 

Vineri, 18 noiembrie, la ora 13.30, va avea loc lansarea catalogului expoziției ”Peisaje franceze în arta românească modernă”. La eveniment vor participa  Călin Stegerean, directorul general al MNAR și Liliana Chiriac, curatorul expoziției, șef-secție Muzeul Colecțiilor de Artă. Expoziția ”Peisaje franceze în arta românească modernă” este deschisă la Muzeul Colecțiilor de Artă până pe 31 ianuarie.