5 octombrie 2022

Muzeul Satului dă startul atelierelor de Paşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” anunţă începerea seriei de ateliere „Călător prin tradiţii de Paşti”. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani vor întâmpina cea mai importantă sărbătoare a Creştinismului participând la ateliere prin care vor deprinde tehnica încondeierii cu ceară a ouălor, specifică perioadei acesteia din an, tehnica ţesutului în două iţe şi confecţionarea obiectelor decorative din materiale naturale şi reciclabile – pănuşi de porumb, flori presate, lână, seminţe, aţă, lemn, carton.

Atelierele vor avea loc în datele de 27 martie şi 3, 10 şi 17 aprilie 2022 între orele 11:00 şi 12:30. Înscrierile se fac pe adresa de mail programe.culturale@muzeul-satului.ro de luni până vineri la ora 12:00, cu opţiunea de atelier aleasă, vârsta şi numele copilului şi un număr de telefon la care pot fi contactaţi părinţii. Cel mic este considerat înscris în momentul în care solicitantul primeşte confirmare. Costul unui atelier este de 40 de lei/participant şi se achită în ziua atelierului la casieria muzeului. Atelierele se organizează pentru 10 copii/atelier, iar condiţia de desfăşurare a unui atelier este de a avea minimum 5 copii înscrişi.

Vă rugăm să ţineţi cont de limita de vârstă pentru buna desfăşurare a evenimentului. Atelierele nu se adresează copiilor cu nevoi speciale, având în vedere că profesorii coordonatori nu au pregătire specializată în această direcţie.

Calendarul atelierelor:
* 27 martie: atelier de ţesut în două iţe
* 3 aprilie: atelier de bricolaj
* 10 aprilie: atelier de împletituri din pănuşi de porumb
* 17 aprilie: atelier de încondeiat ouă

Mai multe informaţii:
021 317 9103 / interior 190
programe.culturale@muzeul-satului.ro