28 noiembrie 2021

Muzeul Satului în sărbătoare!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, între 1 şi 5 decembrie 2021, la seria de evenimente intitulată, Muzeul Satului… în sărbătoare!

Programul va debuta cu un târg cu obiecte şi bucate tradiţionale româneşti: de la păpuşi la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia, la miere, dulceaţă cozonaci, murături, dulceţuri şi zacuscă, sucuri naturale şi siropuri de leac.

Cei mici sunt aşteptaţi de 1 Decembrie să descopere frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie. Ca în fiecare an, Asociaţia Tradiţia Militară va fi prezentă şi va susţine pe aleile muzeului o demonstraţie militară în uniforme de epocă.

Între 2 şi 5 decembrie, va avea loc Târgul de cadouri de Moş Nicolae, când vă invităm să alegeţi cadouri pentru cei dragi de la meşterii veniţi din întreagă ţară cu obiecte lucrate de ei. Cât timp părinţii şi bunicii vor alege cadourile, copiii vor putea participa fie la ateliere ce le sunt dedicate, unde vor deveni adevăraţi ucenici al lui Moş Crăciun învăţând să realizeze decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă, fie la teatrul de umbre unde le va fi prezentată Legenda lui Moş Nicolae.

Până să ajungă să pună fiecărui copil un dar în ghetuţe, Moş Nicolae (5 decembrie 2021) se va opri la bradul din Foaierul muzeului cu mici cadouri. Nu vor lipsi colindele în interpretarea Ansamblului Mlădiţe ilfovene condus de binecunoscuţii interpreţi de muzică populară, Mărioara Man Gheorghe şi Grigore Gherman.

Accesul în târg se face cu plata biletului de intrare şi cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară impuse de situaţia actuală, inclusiv prezentarea certificatului verde şi purtarea măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

Mai multe detalii – https://muzeul-satului.ro/