Publicat: 30 Octombrie, 2019 - 10:07
Share

Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad invită publicul la un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediţia a 5-a.

KineDok este un program internaţional de distribuţie alternativă pentru filmul documentar, care se desfăşoară în şapte ţări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociaţia One World România, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare ţară contribuie la catalogul comun cu unele dintre cele mai interesante documentare produse în ultimii ani, care rulează apoi în sute de localităţi din toate cele şapte ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Un obiectiv important al proiectului este acela de a diversifica şi extinde lanţul de distribuţie dincolo de sălile de cinema, organizând proiecţii în orice spaţiu unde vizionarea unui film are potenţialul de a deveni o experienţă comunitară (galerii, muzee, baruri, biblioteci, case de cultură etc.).

Regizoarea e o fostă extremistă, încă ducând o luptă interioară pentru a-şi accepta propriul trecut. În cursul unor conversaţii intime cu foştii extremişti violenţi din Germania, Franţa, Danemarca şi SUA, aceştia se confensează despre momentul care i-a determinat să-şi schimbe cursul vieţii. Ce fel de semnal de alarmă poate face ca un jihadist să renunţe la gândirea extremistă şi să lase în urmă ura şi violenţa?

Sâmbătă, 2 NOIEMBRIE, de la ora 12,00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim filmul suedez EXIT.

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul "Vasile Pârvan"